В Ужгороді та Чопі немає жодної прийомної сім’ї

5
0

Загалом по області функціонують 28 дитячих будинків сімейного типу

Жодного дитячого будинку сімейного типу чи прийомної сім’ї немає у містах Ужгород та Чоп. Проте в Ужгородському районі протягом двох останніх років створено 4 дитячих будинків сімейного типу. Про це йшлося на засіданні круглого столу за участі т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Омеляна Мателешки, начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Світлани Якімеліни, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, керівництва дитячих будинків, шкіл-інтернатів, благодійників та інших. Повідомили сьогодні, 24 грудня, ЗІКу в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.

Загалом по області функціонують 28 дитячих будинків сімейного типу, де виховується 187 дітей, та 33 прийомні сім’ї. Протягом 2006-2008 років на Закарпатті було відкрито 16 дитячих будинків сімейного типу, створено 27 прийомних сімей, де виховується 159 дітей.

У своєму виступі Світлана Якімеліна поінформувала, що в області мешкає 1 915 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Більшість їх перебувають під опікою та проживають у сім’ях (71%), 223 дитини (12%) виховується у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях, а 331 – у закладах соціального захисту.

Опісля заступник голови – керівник апарату Закарпатської ОДА вручив ордени Княгині Ольги ІІІ ступеня матерям-вихователькам дитячих будинків сімейного типу Тимеї Кінчеш та Жужанні Теплицькій. Відомчу заохочувальну відзнаку «За сумлінне батьківство» отримав батько-вихователь дитячого будинку сімейного типу Атілла Ілошвай, Почесними грамотами Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, грамотами облдержадміністрації відзначено низку батьків-вихователів, благодійників, службовців.


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також