В Ужгороді вібувся тренінг у рамках Програми міжнародного обміну

10
0

на початку лютого в Ужгородському національному університеті відбулося засідання-тренінг під назвою "Програма міжнародного обміну науковців та дослідників "Марі Кюрі", організований Транскордонним центром наукового співробітництва УжНУ.

На засіданні розглянули п'ять пунктів тренінгу, які, власне, дали відповідь на основні запитання щодо умов участі науковців та дослідників Ужгородського національного університету у Програмі міжнародного наукового обміну "Марі Кюрі" у Європейському просторі. Доцент Надія Бойко, директор ТЦНС, розповіла учасникам тренінгу про конкурси та програми Європейського Союзу, більш детально зупинилася на самій програмі обміну, наголосила на важливості та доступності таких програм для наших науковців та дослідників. З її слів, в університеті є багато потенціалу для участі та розробці таких програм, організації координаційних центрів тощо, на які пропонує кошти Європейський Союз, але, з її слів, часто нашим науковцям не вистачає довіри, терпіння, інших чинників для того, щоб все ж таки взяти участь у конкурсі та подати документи на представлення своїх ініціатив.

Основним питанням тренінгу була практична частина - заповнення так званої профільної форми, тобто документації для участі у конкурсі програм (грантів). Зі слів доцента Надії Бойко, правильне та грамотне заповнення усієї документації не менш важливе за її зміст, тому вона готова допомогти кожному подати документацію для участі у програмах, які наразі пропонуються через ТЦНС, основне, щоб зверталися вчасно та з чіткими ідеями та пропозиціями.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також