В Ужгороді відбулася зустріч ріелторів

19
0

17 червня, в Ужгороді відбулася зустріч рієлторів Закарпаття із президентом Асоціації фахфівців з нерухомості України Сергієм Злиднем.

 

Столичний гість поінформував закарпатських спеціалістів про переваги членства в Асоціації, серед яких найголовніша — престиж серед клієнтів та колег по цеху, а також — можливість користуватися національною клієнтською базою, отримувати допомогу кваліфікованих юристів та бухгалтерів, захист у державних інституціях тощо.
 
Йшлося про необхідність прийняття закону про рієлтерську діяльність, який би гарантував надання якісних послуг громадянам та унеможливив роботу "чорних маклерів". Поки ж держава, за словами пана Сергія, не дуже переймається цією проблемою, бо сама безпосередньо працює з громадянами, знімаючи податки. Вихід із ситуації — самооргінізація рієлторів. 
 
Нині на Закарпатті поки немає відділення АСНУ, хоча діє місцева громадська організація рієлторів. Втім членство у загальнонаціональній асоціації, за словами її очільника, дає змогу ініціювати законодавчі зміни та лобіювати інтереси в уряді. Крім того, це дає змогу легше знаходити клієнтів. Таких, з допомогою колег по Асоціації, сам пан Сергій має майже 75%. Втім членство в Асоціації платне, тому дехто з присутніх цікавився можливістю вносити плату частинами упродовж року.
 
Нині Асоціація також активно працює над просуванням у парламенті змін до Податкового кодексу, які б передбачали диференційоване оподаткування для рієлторів-"спрощенців", яких чинне законодавство просто "давить".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також