В Ужгороді відбулося третє судове засідання у справі сепаратиста Сидора

9
3

5 лютого 2010 року в Ужгородському апеляційному суді відбулось третє судове засідання у справі сепаратиста, священика УПЦ Московського патріархату о. Сидора.

Як повідомляє прес-служба ЗОО ВО "Свобода", кримінальну справу щодо діянь о. Сидора порушено у зв’язку з подіями 2009 року. Йому інкримінують злочин, передбачений ст. 110 КК України – посягання на територіальну цілісність України.

Зі сторони підсудного виступили спеціально відібрані "інтелігенти" віком від 60 років, з вищою освітою, а то й двома, проте українською мовою ніхто не вмів спілкуватись, лише "русинською" та російською.

Під час допиту Сидор відповідав надзвичайно розмито. Він пояснював слугам Феміди, що до жодного сепаратизму відношення немає, а лише захищає пригноблений та утиснений корінний народ підкарпатських русинів. Знавець історії та катехизму розповідав про цькування та наклепи з боку свідомих закарпатців.

У судовому процесі взяли участь і представники ВО "Свобода". Від початку судового засідання "свободівцям", стверджується в інформації прес-служби "Свободи", вдалося нейтралізувати "групу підтримки" Сидора, яка своїми вигуками намагалася створити враження, що підсудного підтримує все Закарпаття. І хоч декого з представників "Свободи" суддя попросив покинути зал засідань, лави "русинів" також поріділи. Вгамувавши емоції, суддя продовжив слухання. Як свідок, у процесі виступив голова Закарпатської обласної організації ВО "Свобода" Олег Куцин. Він чітко обґрунтував сепаратистську діяльність підсудного і пообіцяв на наступне засідання надати суду додаткові матеріали про антидержавну діяльність русинських організацій.

Незрозумілою для "свободівців" стала відсутність на судовому засіданні місцевих лідерів та представників інших українських партій та організацій як-от НРУ, УРП "Собор", УНП, КУН, "Просвіти", хоча всі вони були викликані суддею як свідки.

Коментарі

С
Степан

те що держава називалася Русь, а не Україна, не дає право новоявленим русинам, які з’явилися завдяки москві, говорити про якусь історію і державу!

Т
Тарас

Повністю підтримую отця Сидора!Закарпаття Україною стало у сорокових роках, а Підкарпатською Руссю фактично було кілька століть! Руссю воно було тоді, коли слова "Україна" ще не було у природі! По-суті, Закарпаття увійшло у склад СРСР за договором, а не у склад України, просто воно географічно знаходилось ПОРЯД з Україною.Правоспадковість СРСР тепер у Росії,і де-юра тепер Закарпаття входить у склад Росії, може це комусь і не подобається.Так само Галичина входила у склад Австро-Угорської імпері

СМ
старий мукачівець

відсутність на судовому засіданні місцевих лідерів та представників інших українських партій та організацій як-от НРУ, УРП "Собор", УНП, КУН, "Просвіти", хоча всі вони були викликані суддею як свідки. Тому що ці партії складаються із одного члена він же голова партіії і западло самим головам іти у суд тому що сам Сидор дає їм русинів для їхніх зборищ.

Читайте також