В Ужгороді відбувся ярмарок вакансій

4
0

запрошували до праці бухгалтерів, інженерів, економістів, продавців

До речі, таким фахівцям пропонують непогану зарплатню, вигідні умови праці та перспективу кар’єрного росту. Ярмарок влаштував міський центр зайнятості. Сюди також завітали представники різних навчальних закладів, себто ті, хто готує кадри, та так звані «покупці» хороших фахівців — роботодавці різних закарпатських підприємств. «Найбільше потребуємо спеціалістів із машинобудування. Наразі на Закарпатті не готують таких спе-ціалістів, отож ми самотужки намагаємося навчити наших фахівців. Приймаємо на роботу жінок, адже, як виявилося, серед них багато безробітних», — зазначив начальник відділу кадрів заводу «Єврокар» Ігор Топчий. У центрі зайнятості, очевидно, ситуація стабільна, адже на сьогодні на обліку перебувають 900 безробітних, а вакансій є 860. «80 % наших вакансій — це робітничі професії. Працедавці зацікавлені в молоді — випускниках профе-сійно-технічних та вищих учбових закладів. Більшість кваліфікацій потребують додаткової підготовки. Відповідне навчання проводиться на базі різних закарпатських училищ та безпосередньо на підприємствах», — наголосив директор Ужгородського міського центру зайнятості Сергій Олексіюк. Він вважає, що дуже часто молоді випускники не хочуть працювати за спеціальністю, тому проходять додаткове стажування. А найбільший попит, за словами Олексіюка, є на зварників, слюсарів. Щодо фахівців із вищою освітою, то в центрі зайнятості можуть запропонувати вакансії бухгалтерів, інженерів, економістів, лікарів...


Хлопці та дівчата, які прийшли на ярмарок, охоче спілкувалися з роботодавцями, представниками навчальних закладів. Більше того, налагоджувалася співпраця між підприємцями та навчальними закладами. «Ми готуємо автослюсарів, зварників, штукатурів, будівельників — це та робоча сила, яка користується величезним попитом на ринку праці. Під час ярмарку налагодили контакти з різними підприємствами і, гадаю, підпишемо з ними угоду про співпрацю», — сказав заступник директора з навчально-виробничої роботи Ужгородського профе-сійного ліцею Михайло Стрічко.


А випускники шкіл, які були на ярмарку, не так цікавилися вакансіями, як навчанням. «Наразі не думаю про роботу. Хочу здобути вищу освіту. Коли стану спеціалістом з економіки, то сподіваюся, що знайду хорошу роботу з гідною зарплатнею», — каже дівчина Мар’яна.





Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також