В Ужгороді відбувся меморіальний турнір зі швидких шахів

14
0

спортсмени вшановували пам’ять своїх рідних та близьких

1 листопада ужгородські шахісти вшановували пам’ять своїх рідних та близьких на міських цвинтарях, а вже наступного дня, у неділю, зібралися в шаховому клубі `Ужгородський`, що по вулиці Загорській, аби згадати добрим словом померлих колег-шахістів і взяти участь у меморіальному турнірі зі швидких шахів.

Приємно, що на урочисту подію відгукнулися, окрім керівників міської та обласної шахових федерацій, і міські спортивні очільники. Голова спортивного відділу міста, відомий закарпатський спортсмен Ісрафіл Василькін тепло привітав усіх учасників меморіалу і побажав їм успіхів за шахівницею. А віце-президент обласної шахової федерації Аркадій Ворович згадав імена усіх померлих провідних ужгородських шахістів, прізвища і фото яких були зображені на спеціально виставленому у клубі стенді з гаслом `Пам’ятаймо!`. Перед початком змагань усі учасники вшанували пам’ять колег хвилиною мовчання, а потім на шахівницях закипіла спортивна боротьба.
 

24 учасники, серед яких — 13 кандидатів у майстри спорту, змагалися за швейцарською системою у 7 турів. На старті турніру впевнено лідирував молодий кандидат у майстри спорту Михайло Балога, який після чотирьох турів мав стопроцентний результат. Але фініш у лідера явно не вийшов. У трьох останніх партіях він набрав лише півочка і посів лише шосте місце. А перемогу в меморіальному турнірі здобув шестиразовий чемпіон області Степан Стерчо. Нестаріючий ветеран потужно провів усі партії і з результатом 5,5 очка заслужено став переможцем турніру. По п’ять очок набрали одразу четверо: Михайло Бемак, Антон Озимок, Аркадій Ворович та Олександр Підгорнов. Кращий коефіцієнт вивів Аркадія Воровича на друге призове місце, а Антона Озимка — на третє. Приємним фактом стала участь у меморіальному турнірі десяти шахових ветеранів (старше 60 років). Найуспішнішими з них, окрім С. Стерча та А. Озимка, стали Анатолій Поздняков, Володимир Артамонов та Анатолій Прокопчук. Турнір `Пам’ять` був чудово організований завдяки ініціативі та підтримці шахової федерації м. Ужгорода, яку очолює Семен Найгебавер (він же і головний суддя турніру) та міської організації `Спорт для всіх` на чолі з Сергієм Шпонтаком.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також