В Ужгороді відбувся монаший постриг

7
0

30-го березня Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив чин монашого постригу новопризначеного намісника Свято-Воскресенського чоловічого монастиря ієромонаха Марка (Куштан).

 

На цю подію зібралась велика кількість монашества з багатьох монастирів Мукачівської єпархії, священнослужителі міста Ужгород і прихожани святої обителі.
 
 Архіпастир обрав ім’я новопостриженого – в честь великого подвижника перших віків християнства в Церкві Христовій – преподобного Марка Афінського (+400). При постризі монаху Марку владика вручив ікону Пресвятої Богородиці «Глікофілусса».
 
 У словах настанови керуючий єпархією з батьківською любов’ю звернувся до ієромонаха Марка і зазначив головні аспекти життя монашеського. Зокрема, про те, що він називатиметься монахом з сьогоднішнього дня, а ставатиме монахом впродовж всього життя.
 
 Після слів настанови владика Феодор надав архіпастирське благословіння новопостриженому наміснику Свято-Восресенського чоловічого монастиря. В кінці всі присутні мали можливість привітати ієромонаха Марка зі знаковою подієї в його житті.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також