В Ужгороді віддбулось обговорення екологічних проблем Карпатського регіону

15
1

Наприкінці квітня з ініціативи Закарпатської облради та ОДА в обласному центрі нашого краю відбудеться міжнародна науково-практична конференція «Сталий розвиток Карпат та інших гірських регіонів Європи». Виробити свої рекомендації щодо розвитку прикордонних територій для поважного форуму був покликаний «круглий стіл», який у вівторок, 16 лютого, відбувся у малому залі облради.

«Актуальність проблеми лежить на поверхні – останнім часом унаслідок природних катаклізмів і техногенних катастроф у Карпатському регіоні виникло багато екологічних та соціально-економічних проблем, вирішувати які часто доводиться самотужки місцевим громадам», – зазначив голова облради Михайло Кічковський. Урядник додав, що масштабність і складність проблем виходять далеко за межі окремих країн, тож потребують об’єднання зусиль усієї Європи.

Науковці, депутати облради, представники місцевих рад та громадських організацій під час обговорення зазначали, що найкраще зберегти природне середовище може лише місцевий люд, водночас він потребує для цього системної державної підтримки та фінансування, залучення коштів міжнародних інституцій і фахівців громадських організацій. Адже сталий розвиток передбачає покращення якості життя, але не за рахунок знищення природи. Навпаки, ефективне господарювання має призвести до покращення стану довкілля та збереження біорізноманіття. Також проблему не вирішити, якщо не змінювати громадську думку, не наводити ладу кожному біля свого будинку, господарстві тощо.

Учасники «круглого столу» серед іншого рекомендують місцевим громадам гірських та прикордонних територій активніше використовувати власні можливості для розвитку, а державі переходити від підтримки споживання до стимулювання господарської діяльності й розвитку гірських територій. Їхню специфіку також слід враховувати у державній регіональній політиці й адміністративній реформі.

Коментарі

M
mpyepvnv

engEui <a href="http://lmkuiffcikpf.com/">lmkuiffcikpf</a>, [url=http://qiiushhxmvyq.com/]qiiushhxmvyq[/url], [link=http://mpyevnyxzwae.com/]mpyevnyxzwae[/link], http://evpevbniesne.com/

Читайте також