В Ужгороді відкрилась виставка унікального угорського мережива "Холоші" (ФОТО)

27
0

Сьогодні, 13 березня, слідом за рядом європейських країн, експозиція неповторного мережива, що є частиною угорської культури відкрилась і в Ужгороді.

Відкриття виставки приурочили до в державного свята Угорщини – річниці революції 1848-49 років.

На урочисту подію до Закарпатського обласного музею народної архітектури та побуту прибули угорські дипломати.

«Ця виставка була представлена у багатьох країнах світу. Це унікальний витвір ручної праці угорських жінок. Нині в Угорщині нараховується не більше десяти майстрів, які здатні виконувати таку роботу», - пояснив державний секретар Угорщини Кіш Міклош Жолт.

Генеральний консул Угорщини в м.Ужгород Йожеф Бочкоі підкреслив, що українців та угорців багато чого пов’язує, а в першу чергу культурні надбання наших народів: «В угорських музеях є витвори мистецтва представників української культури. Нас поєднує наша історія. Тому нам радісно брати участь у всіх проявах співпраці Угорщини та України».

«Закарпатці мають унікальну можливість познайомитись з дуже цінною спадщиною Угорщини. Кожен з представлених зразків є справжнім шедевром декоративно-прикладного мистецтва», - наголосив начальник управління культури Закарпатської ОДА Юрій Глеба та запросив всіх краян навідатись на виставку, що триватиме в Ужгороді два тижні.

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також