В Ужгороді відкрилася виставка ювіляра Володимира Микити (ФОТО)

8
0

У вівторок, 1 лютого, в обласному художньому музеї відбулося відкриття ретроспективної виставки картин, присвяченій 80-річчю з дня народження народного художника України, лауреата Національної премії ім. Т. Шевченка, академіка Володимира Микити.

Класик закарпатської школи живопису Володимир Микита востаннє виставляв свої роботи п’ять років тому – в рідному для нього Ужгороді та Києві. Цього разу митець вирішив зробити ретроспективну виставку, де на осуд глядачів представив як ранні роботи, так і ті, які нещодавно завершив.

– Останню картину завершив місяць тому. Її назва – «Зсуви», а ідею «привіз» з міжгірського села Буковець. В останні роки приділяю чимало уваги екологічним темам, – відзначив художник. – Відрадно, що закарпатським живописом цікавляться, його цінують. Тому необхідно робити все можливе, що твори наших художників були збережені для нащадків.

Окрім закарпатських колег, цього дня привітати ювіляра приїхали й гості з Києва – голова Національної спілки художників України Володимир Чепелик, ректор Національної академії образотворчого мистецтва й архітектури Андрій Чебикін та інші.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також