В Ужгороді відкрилася виставка Наталі Тарнай (ФОТО)

27
0

Без рамок і меж - риси, які виділяють Наталію Тарнай серед інших молодих художників Ужгорода.

Її проект "Турбо Тарнай" – це серія із 12 примхливо-фігурних об’єктів – своєрідна спроба висловити власні життєві фрагменти за сотанні півроку життя. Це авторський варіант ілюстрацій реальності, в якій, попри все, найціннішим залишається мить життя. Проблеми, пригоди, бажання, події викладено в дещо гумористичній формі, з вкрапленнями власної символіки. Тому кожен фрагмент картини є окремою важливою частинкою, без якої, здається, сенс буде втрачено.

Разом з тим є у виставки і зворотня сторона -- нейтрально сіра. Це унікальна можливість сприйняти «чисту» форму без інформаційного навантаження. А тексти, що супроводжують об’єкти – інформаційні путівники, щоби глядач не загубився у реальності художниці.

Стилістику об’єктів  важко визначити на перший погляд. Поп-арт, сюр, концептуальний наїв - риси стилів, які можна віднайти у представлених роботах. Сама авторка доволі просто називає все це -- «мій реалізм». І справді! На фоні актуальних тенденцій до заглиблених рефлексій, проект «TurboTarnay» позбавлений драматичних занурень у підсвідомість та випромінює тотальний оптимізм. Шматуючи реальні життєві епізоди на фрагменти, художниця із щирою дитячістю міксує власний рецепт коктейлю життя. А описані події, думки, бажання, мрії - її своєрідна форма пізнання та набуття досвіду.

Матеріали робіт - плити МДФ, акрилові фарби, лак.

***

В рамках персональної виставки Наталі Тарнай 10 січня відкрився ще й спецпроект «insomnia» або ж «…безсоння…». Ця виставка сучасного мистецтва вмістила в себе серію фото та картин різних авторів. Вона категорично відрізняється від основної виставки кольоровою гамою та змістовним наповненням. Адже якщо «TURBO TARNAY» постає перед глядачем як строкатий калейдоскоп думок, вражень, подій із життя художниці, то «insomnia» - це погляд всередину, неспокій, щось непояснене. Кожен може побачити в цій «виставці у виставці» різне, адже використовується переважно символічне зображення.

Учасники спецпроекту «insomnia» це Олег Сусленко, Вадим Харабарук, Беата Корн, Владислав Габда, Олена Кондратюк, Іван Небесник, Руслан Тремба, Віктор Мельнечук, Михайло Палінчак, Андрій Стегура, Віктор Лавний, Володимир Павлишин, Марина Бабич, Міша (Чопський), Макc Бондаренко, Едуард Егер та Микола Романовський.

Куратором Проекту виступив Тарас Табака.

Відкриття виставок відбулося за участі гурту TANGO TEMPO.

Обидві експозиції глядачі матимуть змогу побачити до 2 лютого в «ILKO Gallery», що по вулиці  Кошицька, 28 з 10 ранку по 6 вечора. 

Вартість квитка -15 гривень.

Мукачево.net


 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також