В Ужгороді відкрилася виставка тропічних метеликів (ФОТО)

18
0

Порівняно з минулою метеликів побільшало, декорації змінилися.

Всього на виставці представлено 16 видів денних та сутінкових метеликів. Загальні ж їх кількість 70-90 особин. Втім, на виставці можна побачити також і гусениць, котрі вже от-от вкриються коконом та почнуть  зазнавати метаморфоз.

Метеликів до Ужгорода привезли з Азії та Південної Америки, розповідає Євген  Ажипа, аспірант біологічного факультету УжНУ.

Найцікавішим є метелик Morpho peleides, лусочки якого внаслідок заломлення сонячного проміння здаються голубими.

Підгодовують метеликів бананами та водою з медом. Температуру у приміщенні забезпечує  обігрівач. Підтримується і певний рівень вологості.

Що ж до родзинки, то нею є цілих 10 амадинів – східних пташок. На виставці їх представлено декілька типів. 

Екскурсовод Галуза Анастасія розповіла, що  на виставці є 3 підвиди амадинів – амадина гульда, амадина Японська та амадина зебра. Ці птахи є родичами канарок, однак, вони не співають, тому виконують виключно декоративну функцію.

Метелики з  пташками уживаються дуже добре, адже за розмірами майже однакові. 

Птахів прислали разом з метеликами у клітках. Знайти їх можна і у місцевих зоомагазинах. Цікавим є те, що цих птахів у Японії застосовують для гадання. Перед кліткою з пташкою розкладають карти і випускають її. Яку карту, та зачепить, такою буде і доля гадаючого.

Виставка діятиме до 1 червня у Палаці дітей та юнацтва на першому поверсі (м.Ужгород, Студентська набережна, 8).

Вартість квитків складає 40 гривень для дорослих та 30 гривень для дітей по буднях, а на вихідних ціни зростають до 45 та 35 гривень відповідно. Вхід за студентським та пенсійним – 35 гривень. При наявності флаєра – знижка 5 гривень.

Ось як виглядала минула виставка метеликів.

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також