В Ужгороді відкрили «Діалог» з Румунією (ФОТО, ВІДЕО)

17
0

Сьогодні однойменна виставка стартувала у залах Закарпатського краєзнавчого музею.

Триватиме вона рівно три тижні, протягом яких закарпатці зможуть помилуватися 49-ма творіннями румунського фотоклубу з Ораді та асоціації «Євро фото-арт».

Попри румунське коріння роботи є насправді інтернаціональними, адже крім угорських та румунських майстрів об’єктиву тут знайшли собі місце світлини каліфорнійця  Бока Паула, англійця Томаша Тота та навіть китайця.

Як розповів Володимир Ньорба, голова спілки фотохудожників Закарпаття, виставку відкрили, аби привернути увагу до фотосалону «Карпатський драг - 2014». 

Останні й у свою чергу покликаний нагадати жителям західної України та європейцям про давню родину Драгів, котра у часи пізнього Середньовіччя досягла на наших навколишніх територіях небувалих висот, але про яку, на жаль, всі забули.

Виставка є дуже різноплановою, адже сюди звезли вибрані роботи. Тому на фото можна побачити як закинуті напіврозвалені будови, так і романтичних жінок.

Пан Ньорба разом з тим зазначає, що все це – роботи визнаних фотохудожників на світовому рівні. Чи не найвідомішим з них є румун Стефан Тот, президент асоціації «Євро фото арт».

У вітальному слові пан Тот, зокрема, розповів, що ідея назви «Діалог» належить саме йому, адже зовсім нещодавно у Польщі між Спілкою фотохудожників Закарпаття та його асоціацією було підписано угоду про співпрацю, тобто налагоджено такий собі українсько-румунський діалог.

Вже зовсім скоро, буквально за тиждень чотири закарпатських митців зі спілки фотохудожників представлять свої 100 робіт на виставці в Румунії, яка отримала назву «Закарпаття».

На презентації крім фотографів присутніми були і інші митці. Зокрема чудову пісню про черемшину виконала для присутніх Дар’я Лесів, учениця музичної школи ім. Чайковського, а скрипаль Шандор Йожеф зіграв на своєму чудовому інструменті.

 

Мукачево.net 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також