В Ужгороді відкрили історичний куточок пам’яті відомого генерала

10
0

З нагоди 15-річчя Конституції Україниської держави в Ужгороді у музеї УМВС України у Закарпатській області урочисто відкрито куточок, де містяться стенди з інформацією про колишнього начальника УМВС генерал-лейтенанта міліції Володимира Сірика. Це була людина, котра стояла у витоків української міліції.

 

З 1981-го по травень 1994-го року  Володимир Михайлович  очолював управління МВС краю. За професіоналізм, проявлений   у боротьбі зі злочинністю та охороні громадського порядку, він був нагороджений Почесною грамотою Президії Верховної Ради УРСР, орденами “Знак Пошани” та “Ветеран МВС України”, нагрудним знаком “Заслужений працівник МВС України” та Прикордонних військ, а також десятьма медалями. З травня 1994 по квітень 1997 року Володимир Сірик відряджений виконував дипломатичну місію на посаді Першого секретаря Посольства України в Угорщині.
 
Виступаючи на відкритті  цього куточка, начальник УМВС області Віктор Русин, звертаючись до присутніх – колег-правоохоронців, ветеранів міліції, вдови Володимира Михайловича, – зауважив:  «На жаль, під керівництвом генерала Сірика мені довелося працювати невеликий проміжок часу. Однак він назавжди  запам’ятався як доброзичлива та чуйна людина, професіонал з великої букви». Володимир Михайлович виховав низку учнів – професіоналів, які успішно боролися і борються зі злочинністю. Під час проведення заходу його учасники і гості мали змогу переглянути документальний фільм, присвячений пам’яті відомого генерала.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також