В Ужгороді відкрили першу бочку вина з танцями, мушкетерськими боями та фаєр-шоу (ФОТОРЕПОРТАЖ)

24
1

Сьогодні увечері в Ужгороді розпочали свято молодого вина «Народжене у Закарпатті», яке триватиме аж до кінця поточного тижня.

Костюмована у середньовічному стилі хода, із парою коней у голові, запряженою у бричку з бочкою божоле увійшла до центру міста через Пішохідний міст. Пройшовши площею Театральною та вулицею Корзо, хода зупинилася на перехресті вулиць Волошина та Корзо, де і відбулося урочисте відкриття свята вина та відкупорення першої бочки цьогорічного виноградного напою.

Свято відкрилося середньовічними танцями від клубу історичної реконструкції DragonFly. Після запального танцю на площі схрестили шпаги мушкетери з клубу фехтування при ужгородському НВК «Гармонія». З-поміж них за оплесками глядачів обрали королеву винного балу, яка і скуштувала першою вино з бочки, відкритої ужгородським міським головою Віктором Погорєловим.

Але перед відкриттям бочки присутні побачили вражаючи та ефектне 8-хвилинне фаєр-шоу від клубу DragonFly. Співорганізатори свята Олександр Ковач та Роберт Левицький оголосили подальшу програму свята вина, яке триватиме ще у п’ятницю, суботу  та неділю.

Відкривши бочку з вином, міський голова вилив символічну кількість вина на замлю як подяку за врожай винограду, а потім підняв келихи разом із щойно обраною «винною королевою». Відтак вином пригощали усіх присутніх.

Коментарі

К
Кент

галімий закос під мункач варош!

Читайте також