В Ужгороді відкрили виставку від сучасних митців Угорщини (ФОТО)

6
0

21 вересня в Закарпатському обласному художньому музеї ім.Й.Бокшая власну творчість презентували члени живописної секції Угорської академії мистецтв.

Представлено півсотні різножанрових і різностильових робіт, виконаних викладачами та студентами академії.

Привітали авторів із виставкою консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ласло Віда, президент Академії мистецтв України Андрій Чебикін, заступник начальника управління культури Закарпатської ОДА Ілдико Молнар, директор музею Франциск Ерфан і численні творці та шанувальники прекрасного. 

Презентація відбувається в рамках програми Міжнародної науково-практичної мистецтвознавчої конференції, присвяченої 70-річчю з дня заснування Закарпатського обласного художнього музею ім.Й.Бокшая і 125-річчю від дня народження Й.Бокшая та А.Ерделі. Зокрема, вже 23 вересня на базі музею та Горянської ротонди учасники конференції обговорюватимуть низку актуальних питань з розвитку музейництва під загальною назвою "Музейний простір і сучасне суспільство".

Що ж до виставки, оглянути її охочі зможуть до 4 жовтня. Далі з добіркою ознайомляться Київ та Львів, після чого вона повернеться до Ужгорода – так вирішили самі автори, подарувавши твори Закарпатському обласному художньому музею ім.Й.Бокшая.

Нинішня експозиція також концептуально доповнена близько 30 творами закарпатських митців, які були або є членами Академії мистецтв у різні часи і в різних країнах. Серед авторів – Ігор Грабар, Йосип Бокшай, Володимир Микита, Андрій Чебикін, Андрій Бокотей, Золтан Мичка, Франциск Ерфан, Аттіла Коприва, Ласло Мадяр, пише управління культури Закарпатської ОДА.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також