В Ужгороді відзначили День музею (ФОТО)

8
0

У п’ятницю, 18 травня, в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї відбулося святкування Міжнародного дня музеїв.

Участь у заході взяв керівник краю Олександр Ледида, заступник голови облдержадміністрації Іван Качур, працівники музейних установ краю, гості свята.

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято. Міжнародний день музеїв вже більше 30-ти років святкують і на Закарпатті. Урочисті заходи відбулися в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї.

У виставковому залі музею відкрили тематичну експозицію відділу історії «Сторінки історії закарпатського футболу». Тут зібрано світлини, кубки та видання, що присвячені 110-річному періоду розвитку цього виду спорту на Закарпатті.

- Не кожна область може похвалитися такою багатою футбольною історією, - зазначив під час відкриття виставки Олександр Ледида.  – Ми маємо своїх чемпіонів у минулому і радіємо, що сьогодні футбол на Закарпатті набирає обертів.

Також цього дня керівник краю передав у фонди Закарпатського краєзнавчого музею фрагмент ялинки, подарованої Україною Ватикану у грудні 2011 року. Ялинку відправляли саме із Закарпаття.

- Наша ялинка прикрасила наприкінці минулого року площу перед собором Святого Петра у Ватикані. Це була велика честь для закарпатців, тому частина дерева, переконаний, стане достойним експонатом музею. А всіх працівників, що трудяться у музейній справі, я вітаю зі святом. Ви робите важливу справу, бережете історію краю. Без цього, як відомо, ми не матимемо майбутнього, - підкреслив очільник Закарпаття.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також