В Ужгороді встановатимуть рекорд України "Найбільший замкнутий ланцюг, створений людьми"

3
0

Захід відбудеться 25 липня біля лінгвістичної гімназії імені Тараса Шевченка за участі представників книги рекордів України.

Захід організовують, щоб врятувати життя Павла Мотички із села Синевир на Міжгірщині. Про це розповів Суспільному співорганізатор заходу Олександр Ляхін. У хлопчика виявили спінальну м’язову атрофію (СМА).

"Сам рекорд плануємо встановлювати з 16:30 до 17:30. Наша мета створити живий ланцюг та замкнути ним площу Театральну, набережну Незалежності, міст Масарика, Київську набережну та пішохідний міст. Якщо все буде добре, то ланцюг замикатиме сам Павлик", — розповів співорганізатор заходу.

Олександр Ляхін додав, що станом на 20 липня на захід зареєструвалися близько тисячі учасників: "Кожну годину хтось реєструється. Зареєструвалися багато комерційних установ, люди приходитимуть цілими колективами".

Павлу Мотичці рік і 10 місяців. У хлопчика виявили спінальну м’язову атрофію. При такому захворюванні дитина перестає спочатку рухати руками й ногами, далі не може ковтати, а на наступній стадії — дихати.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також