В Ужгороді встановили фігурку Нобелевському лауреату, вихідцю із Закарпаття (ФОТО)

9
6

18 грудня в Ужгороді відкрили 44-у міні-скульптурку. По святковому напередодні дня Св.Миколая презентували роботу скульптор Роман Мурник, коваль Степан Руснак та меценат проєкту - колектив Комінвестбанку. Про це повідомляє туристознавець Федір Шандор.

Фігурка присвячена відомому американському економісту, єдиному лауреату Нобелівської премії, з корінням із Закарпаття - Мілтону Фрідману. Він вважається одним з розробників "Плану Маршалла" - яким передбачалося відновлення зруйнованою війною економіки країн Західної Європи.

Фрідман у 1976 році він став лауреатом Нобелевської премії за досягнення у дослідженні споживчого аналізу, розробці грошово-кредитної теорії та демонстрації складності стабілізаційної політики.

Був четвертою дитиною і єдиним сином у бідній родині єврейських емігрантів Єно Саул Фрідмана та Сари Етель Ландау, вихідців з містечка Берегсас (нині Берегово на Закарпатті).




У сучасному Берегові дослідженням спадщини Мілтона Фрідмана займаються журналісти Олександр Ворошилов, Олег Супруненко та філософ Дмитро Кобринський, з ініціативи яких тут відбулися так звані "Фрідманівські читання".

Коментарі

Ч
Читач

Мукачево.нет, чому ваші працівники так не поважають читачів?! У короткому тексті десято помилок.

В
вата

для поправляющих меня) https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B0_(%D0%91%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%8F)

Р
Рем

Ще одна китайська побрякушка вiд рукож@пих майстрiв !!! Подивiться на скульптури в Европi ...вже не говорячи про сульптури в США та ССР

ДВ
Для Ваты

Мамон - он. Служить Богу и мамону. С одним "н".

М
Мукачевка

Саммы важным своим достижением Милтон считал то, что ему удалось убедить правительство США об экономическом преимуществе перевода армии на контактную систему.благодаря этому там была отменена обязательная воинской повинності

В
вата

"Не можете служить Богу и маммоне" :)

Читайте також