В Ужгороді встановили металеве серце для збору пластикових кришок

23
9

Металеву інсталяцію у формі серця для збору пластикових кришок від пляшок встановили поблизу Кафедрального собору. Охочі можуть вкинути туди кришки, які віддадуть на переробку, а зібрані з цього гроші відправлять на потреби ЗСУ.

Як розповідає "Суспільне Ужгород", ініціював встановлення такого екосерця – керівник Станції заготівлі вторсировини Руслан Шварц. За його словами, це перша інсталяція в Ужгороді.

"Це серце призначене для того, щоб привернути увагу людей до проблеми сортування, а також для того, щоб вони почали сортувати, що це є необхідність. Особливо в наш час, коли Закарпаття, на жаль, потопає в смітті, сміттєві полігони переповненні, ми мусимо акцентувати на цьому увагу", — розповідає Руслан Шварц.

Розмістили Екосерце на території Ужгородського греко-католицького Кафедрального Собору. Руслан Шварц додає, що зібрані кришки відправлять на переробку, а отримані за це гроші передадуть на потреби військових.

"Ми співпрацюємо з нашими благодійними організаціями ужгородськими і закарпатськими. І на запити від військових ми передаємо через ці організації на фронт товари за потребою. Цієї зими — це були зимові шини для авто, влітку це були турнікети, минулої зими ми закупили комплекти термобілизни", — розповідає Руслан Шварц.

Сортувати кришки можна вдома, в школах чи інших закладах і приносити до інсталяції.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

ЕД
Еган до Єгана

Ви краще скажіть,як сміттєві баки для пластику,які були встановлені в багатьох місцях раптом зникли .Замість них,як і раніше- звичайні.А власне для збору кришечок встановлені місця в багатьох супермаркетах і сто процентів- не за такі гроші.Невже з кришечками треба йти аж на Кафедральний.?Краще їх викинути в Дасторі, АТБ чи Велмарті, де люди й викидають. А вам,якщо дуже скучно і нема до чого придертися ,то йдіть собі лісом, там пляшок багато і разом з кришечками.

Є
Єгану

Ви хоч самі вірите в "інший спосіб підримати" єкологію. У нас екогію мож тільки гробити , а не підримувати. Небезпека в тому що пластик вже в грунтових водах , а згодом потрапляє в організм людини та її мозок

Е
Еган

А не краще було б гроші ,які затрачені на встановлення того серця,нараз на ЗСУ скинути. Знаючи,як дерибанять у 2-3 рази вище вартості любого починання наші чинуши, там буде файна сума,яку на кришечках треба дуууже довго збирати.А екологію можна було і в інший спосіб підтримати.

ГВ
Господь Всевишній

Як завжди еко активісти воюють за ідею а на результат

П
петро

Згоден що давно пора збирати, сортувати пластик пане сітро. На ЗСУ що вони з цього передадуть?

Н
Нижньому

Ви праві ,місце не краще та ненайкраще

Г
Гуня

Дуже людна місцина через 10 років назбираєте))

С
сітро

Давно пора. Це Екологія петре.Скільки пластика розкидано по землі. Екологи волають та замлівають від захаращення Природи , петре.Робіть уже дашто

П
петро

Скажіть мені, який ККД від цього? Гроші на ЗСУ, скільки вийде, 25 грн на місяць? 40 грн? Ганьба. Ні про що. Треба було це серце десь біля кобзаря поставити, а не туди де ви поклали. Імітація допомоги ЗСУ. Ще раз ганьба.

Читайте також