В Ужгороді викрили шахрайський кол-центр, які видурювали гроші в іноземців

147
1

Роботу кол-центру організували ужгородець та харків'янин, які долучили до схеми майже 20 операторів.

В поліції Закарпаття розповідають, що оператори представлялися працівниками інвестиційних кампаній і пропонували потерпілим купівлю акцій та криптовалюти. Переважно жервами шахрайської схеми ставали громадяни Чехії та Угорщини.

За оперативною інформацією діяльність цієї організації лише за місяць могла приносити зловмисникам десятки тисяч доларів.

Організаторами схеми є 34-річний ужгородець та його спільник з Харкова. Для того, щоб забезпечити конфіденційність, перед влаштуваням на роботу вони перевіряли кандидатів на поліграфі та підписували з ними угоду про нерозголошення отриманих під час шахрайських дій відомостей.


В ході обшуку з приміщення кол-центру слідчі вилучили ряд важливих доказів, зокрема всю комп’ютерну техніку та документацію.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України, тобто Шахрайство. Наразі поліцейські встановлюють все коло потерпілих та інших можливих спільників цих зловмисників.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

7
7777

Наркобариг принімайте ще із С.Визниця Василь Вашинець,Попінчак Артур з города пора прикрити лавочку,держіться хлопці скоро….

Читайте також