В Ужгороді вирішують на які програми виділяти кошти

8
0

В облраді постійні депутатські комісії розпочали розгляд питання щодо погодження напрямів спрямування капітальних видатків і коштів, передбачених в обласному бюджеті на фінансування ухвалених ними програм.

 

16 січня засідала постійна комісія обласної ради з питань розвитку продуктивних сил, виробничої інфраструктури банківської діяльності та інвестицій (голова – Богдан Кинів), сьогодні – з питань територіального та земельного устрою, агропромислового комплексу і розвитку села ( голова – Віктор Трикур) та комісії з питань екології та використання природних ресурсів (голова – Михайло Цірик).
 
Ухвалюючи бюджет на 2012 рік, депутати скерували кошти на вирішення питань життєзабезпечення по кожній галузі. Було прийнято ряд важливих програм. Серед них – регіональну програму будівництва, ремонту та утримання автодоріг загального користування на 2008-2012 рр., програму підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород» на 2009-2012 рр., програму підтримки малого підприємництва в області на 2011-2012 рр., програму реформування розвитку житлово-комунального господарства Закарпатської області на 2010-2014 рр.та багато інших.
 
Детально інформували членів депутатських комісій начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Віктор Лукеча, в.о.начальника управління економіки ОДА Василь Вовканич, начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Василь Романець, начальник головного управління з питань європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв’язків та туризму ОДА Ернест Нусер, начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Іван Паук, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Сергій Карпеченко та ін.
 
Приміром, на виконання програми будівництва, ремонту та утримання автодоріг загального користування на 2008-2012 рр. (розвиток та утримання мережі автодоріг загального користування місцевого значення) у 2012 році з облбюджету спрямовуються кошти від сплати збору за першу реєстрацію транспортного засобу в обсязі 865,4 тис.грн. На Програму підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород» на 2009-2012 рр – у 2012 році передбачено кошти в сумі 110,5 тис.грн. За них вдасться виготовити комплект технічної документації з реконструкції та модернізації світлосигнальної системи аеродрому, техдокументації з визначення складу, конфігурації та схеми розташування візуальних аеронавігаційних засобів забезпечення польотів на вертолітному майданчику аеродрому тощо. Під час обговорення цих питань, Віктор Лукеча на всі запитання депутатів дав вичерпні відповіді.
 
Головному управлінню економіки згідно з відповідним рішення облради від 30.12.2011 р. «Про обласний бюджет» виділено 200 тис. грн по програмі підтримки малого підприємництва в області на 2011-2012 рр. З них – 80 тис. грн. – кошти спецфонду для поліпшення матеріально-технічного забезпечення дозвільних центрів краю та 120 тис. грн. – це кошти загального фонду для забезпечення часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, наданими суб’єктам підприємництва для реалізації інвестпроектів. Як інформував Василь Вовканич, було вивчено стан справ 18 дозвільних центрів краю. Для забезпечення їх ефективного функціонування потрібно вирішити питання їх технічного оснащення.
 
230 тис. грн. спрямовано на виконання заходів по програмі формування позитивного інвестиційного іміджу та залучення іноземних інвестицій у Закарпатську область на 2011-2015 рр. Ці кошти, як повідомив Ернест Нусер, будуть використані з метою участі нашої області в інвестиційно-економічних форумах в Україні та за кордоном, проведення іміджевих виставково-ярмаркових заходів і участь у них, підготовки тиражування та оновлення рекламно-інформаційної презентаційної продукції, проведення презентацій інвестиційного та економічного потенціалу Закарпатської області в Україні та за кордоном – зокрема Чехія, м. Санкт – Петербург Російська Федерація, Німеччина, Австрія , Казахстан та ін.
 
Кожен напрямок використання коштів обласного бюджету на 2012 рік депутатами було вивчено уважно.
 Усі висловлені ними зауваження і пропозиції будуть ретельно проаналізовані та опрацьовані.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також