В Ужгороді вишивають мапу України розміром два з половиною на півтори метри (ФОТО,ВІДЕО)

623 1

Акцію розпочали 16 травня, приурочивши її до Всесвітнього дня вишиванки. Завершити роботу планують до 24 серпня на День незалежності України.

Мапу вишивають у приміщенні Закарпатської Обласної Універсальної Наукової Бібліотеки.

"Наша мета — вишити цю мапу. Є бажання вишити її до Дня незалежності, але не знаю, чи встигнемо. Тому що цей процес у нас розтягнувся. Хочемо її вишити і повісити у нас, в бібліотеці, " — розповідає Надія Яблонська.

Надія Яблонська розказує, за майже два місяці, відколи стартувала акція, у ній взяли участь близько 10-ти учасників.

"Не обов’язково ужгородці. Це і переселенці були, котрі доєднувалися і їм було цікаво. Хтось захотів вишити саме те місто з якого він родом, але, на жаль, змушений був покинути його. На День вишиванки доєднувалася Рима Зюбіна. Минулого разу була мама полеглого героя Тараса Гайдука, вона вишивала. І на День Конституції теж вона ще раз приходила, " — додає Надія Яблонська.

Як йдеться в матеріалі "Суспільне Ужгород", серед учасників акції є і вимушена переселенка із Київської області Олеся. До акції вона долучається вдруге. Вперше була тут 16 травня, на Всесвітній день вишиванки, коли і стартував проєкт під гаслом "Вишиваємо перемогу".

"Якраз шукала, коли буде такий проєкт. Практично всіх дівчат з маленького на уроках трудового вчили вишивати хрестиком. Це нескладна техніка, щоб прийти і вишити. Той, хто любить на порожньому полотні по схемах вимальовувати щось, тому підійде цей процес, " — ділиться враженнями Олеся.

Акцію із вишивання мапи України втілюють за підтримки ГО "Карпатський Фонд". Завдяки цьому закупили полотно розміром два з половиною на півтори метри, нитки та необхідні інструменти. Участь для охочих безкоштовна.

"Я допомагаю, показую, щоб воно все було однакове. Оскільки це мапа України і це не є майстерклас, то ця робота для тих, хто вже вміє вишивати, має бодай якісь елементарні навички з вишивання", — зазначає Надія Яблонська.

В Ужгороді приєднатися до вишивання мапи України можна за попереднім записом в Закарпатській Обласній Універсальній Науковій Бібліотеці.



Коментарі

Б
Богдана

Богдана. 0955065600. Можу прийти в четвер 25 липня.

Читайте також