В Ужгороді вийшла книжа про монастирі

3
0

тячівські

Минулого місяця в ужгородському ВАТ `Патент` вийшла книга диякона Олександра Монича `Заневський монастир в Полонинах: нариси з історії Угольського та Углянського монастирів`. У виданні викладено історію виникнення та розвитку одного з найдавніших православних монастирів України на Закарпатті кінця XI–XII ст.



Заневський (Угольський) монастир, який знаходиться на території Тячівського району, за загальним переконанням дослідників, є першим православним монастирем Закарпаття. Тож не дивно, що він має надзвичайно багату подіями історію. Не менш цікавою є історія Углянського Свято-Успенського жіночого монастиря.



Слід зазначити, що автор нарисів не тільки зібрав існуючі відомості про обителі, а й доповнив їх новими історичними даними, використавши матеріали, які зберігаються у фондах Державного архіву Закарпатської області, Закарпатського краєзнавчого музею та архівах монастирів. У гарно оформленому 328-сторінковому виданні вміщено чимало першоджерел, що робить книжку привабливою для всіх, хто цікавиться історичною спадщиною Православної Церкви на Закарпатті.



Книга є спільним видання Мукачівської Православної єпархії та Державного архіву Закарпатської області.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також