В Ужгороді з Президентом Януковичем спілкувалися тільки свої

5
2

Поспілкуватися з Віктором Януковичем змогли далеко не всі. Розмову президента з народом широко рекламували, але точного місця, звідки ж відбуватиметься телеміст – у багатьох містах людям так і не повідомили.

А кому й вдалося дізнатися, куди йти треба – не зміг пробитися до мікрофона. І що казати про простих людей, коли на батьківщині глави держави – у Єнакієвому – до місця, де люди ставили президенту питання, не допустили навіть журналістів. 

Спілкування с Президентом на його Батьківщині в місті Єнакієвому тривало за умов абсолютної таємниці. Тільки завдяки чоловікам із суворими обличчями, які стояли біля будинку місцевого музею, можна було здогадатися, що саме тут відбувається діалог людей із Януковичем. Але для журналістів дверей так і не відчинили. Сказали – місця замало. 

У Керчі розмову з президентом готували, як військову операцію. Біля майданчика щільна охорона міліції та залізні паркани. Всередину пускають тільки перевірених – колонами заводять працівників бюджетних установ і студентів. 

Активістам одразу роздають прапори і гасла Партії Регіонів. Але на випробувальному ввімкненні київська студія попросила блакитну символіку прибрати. З журналістами люди спілкуються неохоче, але дехто все ж погодився пояснити, навіщо прийшов сюди. 

А от ужгородці таки померзли. Бо місто долучалося до процесу на півтори години пізніше від запланованого часу. Єдине ужгородське питання до гаранта – збереження пам’яток архітектури, яких у Закарпатті хоч греблю гати. Для ввімкнення обрали місце тематичне, але не людне: майданчик перед входом в ужгородський замок. Місця проведення заздалегідь не оголошували, а випадкових перехожих тут не буває. Тож серед чотирьох десятків людей, які зібралися на майданчику, наші журналісти помітили найбільше міліціонерів у цивільному, місцевих депутатів від Партії Регіонів та кількох працівників самого музею. 

У Львові спілкування Президента з народом зіпсував флеш-моб “свободівців”. Свою виставу вони назвали “Рік у ярмі”. Відповідно й проілюстрували. Але довго повиступати їм не дали. Від громади слухачів раптом від’єдналася солідна група чоловіків у цивільному і поволі витіснила за фасад театру всю виставу разом з її глядачами. На одного з героїв у масці люди в цивільному надягли кайданки і повели попід руки, поки їх не спинили журналісти. 

Юрій, представився простим громадянином: “Це все виключно їх провокація. Вони вирішили зірвати акцію біля оперного театру, щоби люди, які організовано прийшли для зустрічі з президентом, вони вирішили їм все зіпсувати, не подали ні заявки, нічого. А оці наручники вони самі вдягнули, щоб просто підлити масла в вогонь”. 

По цьому повний спокій на майдані відновили. І Львів ввімкнувся уже без будь-якого зайвого шуму на задньому тлі. До слова, напередодні в адміністрації президента запевняли – людей на діалог з Президентом не відбиратимуть спеціально.

 

Коментарі

KM
Kiss me...

Овощ Іще раз зганьбив себе. Усе в совковому стилі!!!!!(а може і гірше).

S
Simon

A kto xochet govorut s etum DYRAKOM???????????????

Читайте також