В Ужгороді за прикладом Мукачева пропонують владі заборонити цирк за участю тварин (ФОТО)

26
11

На сайті Єдиної системи місцевих петицій збирають підписи з пропозицією заборони цирку за участі тварин на території Ужгорода.

Наразі підписалося під зверненням до міської влади трохи більше 100 чоловік. Для розгляду петиції необхідно зібрати не менше 250 підписів.

"Світова практика показує, що для успішної діяльності, цирку не потрібно експлуатувати тварин. До слова, найвідоміший у світі цирк - du Soleil - ніколи не використовував у своїй діяльності тварин, базуючи свої виступи на майстерності талановитих акробатів та аніматорів", - йдеться у петиції.

Також вказується, що ще влітку 2017 року в Україні було прийнято закон 5119-1 про посилення відповідальності за жорстоке поводження з тваринами. Окрім збільшення покарання (до 8 років позбавлення волі), новий законопроект також забороняє створення та діяльність пересувних звіринців (зокрема і шапіто з тваринами).

Окрім іншого зазначається, що цирки, які у своїх шоу-програмах використовують тварин, негативно впливають на дітей, викривлюючи їхнє світосприйняття, виховуючи жорстокість та підкріплюючи негуманне ставлення до живої природи.

"Просимо міську раду висловити офіційну заборону виступів шапіто з тваринами у Ужгороді і покласти край негуманній та незаконній експлуатації тварин на території міста", — зазначає автор петиції Віталій Глагола.

Окрім цього на сайті збирають підписи під петицією "Про скасування дозвільних документів на забудову площі біля драмтеатру в Ужгороді".

Електронна петиція до органу місцевого самоврядування подається та розглядається відповідно до вимог статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян».

Нагадаємо, у Мукачеві заборонили виступи пересувних цирків з неналежним утриманням тварин ще у 2017 році. Відповідне рішення підтримали депутати на сесії Мукачівської міської ради.

Коментарі

Д2
до 27.06.2019 19:15

На Май дауна не творіться ... у нього така роль - тіпа мєсного дурачка. Се ля ві ... така роль у всіх пропагандистських чмирів, што работают на отсосі у заказчика.

Д2
до 27.06.2019 18:20

"пишу" - аж занадто гучно сказано. Строчити безглуздий потік слів - це не означає "правду писати", і не означає "писати" взагалі. Навіть шимпанзе грамотніше напише, якщо їй клавіатуру підсунути.

У
Учень

В Ужгороді все давно почали робити як в Мукачеві. Пропоную зробити столицьов Закарпаття.

.
...

Шоні Нижньомарговича Майдауна в цирк треба віддати. Він там запросто клоуном може бути, а якщо місяць не поголиться - то і дресированим звіром. А кіть 2 фляшки палинки йому налити - то і акробатом.

Ч
Читач

Хочу звернутися до вас, шановні коментатори. Ви колись бачили в яких умовах живуть ті тварини? Вас би закрити в золоту клітку і випускати прогулятись під кутом без прав зробити крок вправо чи вліво... Хай виступають голуби, кішки, собачки, які вже давно одомашнені. Мені дуже шкода тих облізнутих левів, тигрів,.....

Я
Я

За прикладом Мукачева, Ужгород має заборонити цирк з тваринами і почати робити ціркуси з людьми.

N
N

Нехай депутати замість тварин виступають, вони вміють клоунів грати. Завжди цирк позитивно впливав на психіку дітей, викликаючи багато хороших емоцій, а тепер вони вирішили, що негативно впливає. Мені цікаво, проводили якісь опитування, чи дослідження?

ДА
для Андрія

Андрію рішення таке є, міська влада не хотіла виділити місце під діючий атракціон. Але депутат Горват поклав великий болт на таке рішення. Тому що він народний депутат і йому все можна, тим більше з фракції БПП поросенка. Нічого непоробиш, маємо те що маєме, такий розумовий рівень директора гастронома, голосуйте за нього дальше.

А
Анонім

Щось фігово в Мукачеві заборонили цирк,якщо недавно він приїзжав,тільки не афішували це. «Хороша» влада!

А
Андрій

Так вродь є рішення мерії Ужгорода про заборону, лиш схоже гроші важливіші

Ц
Цирк

Тварин не можна експлуатувати,а людей будь ласка. Замініть тварин у зоопарках на людей,долбані “євроцінності”!

Читайте також