В Ужгороді за сміття візьметься нове підприємство?

4
6

«Що робити зі сміттям?» – це питання стає дедалі більш актуальним для жителів Ужгорода. Багатьох краєвид з горами непотребу та відходів, який «милує очі» в дворах багатоповерхівок абсолютно не радує – скаржаться вони.

 

Місця , куди можна винести сміття , ужгородцям відомі. Але прибирати його з поламаних баків ніхто не поспішає. Тому сміття підступає вже до під’їздів, спортивних та дитячих майданчиків. у вітряну погоду у повітрі літають поліетиленові пакети. Чого тільки не побачиш на смітниках – і уламки диванів, телевізорів, й усіляке ганчір’я, поліетилен, і зігнилі продукти. 
 
Для пацюків тут просто рай. Мешканцям ужгородських багатоповерхівок які платять за прибирання і вивезення сміття така картина в дворах уже набридла. Територія, яку займають українські смітники, більша ніж площа всіх заповідників країни. На сьогоднішній день в Ужгороді найбільш «екологічно свідомі» роми і малозабезпечені групи населення, які сортують і здають викинуті відходи.
 
Під час засідання 18 липня члени виконавчого комітету Ужгородської міської ради проголосували за оголошення нового конкурсу із визначення виконавця послуг із збирання та вивезення твердих побутових відходів з території міста. Ужгород завжди вважався "зеленим містом", наразі ситуація змінилася. Чи довго так буде покаже час.

Коментарі

П
прохожий

чисто не там де прибирають, а там де не смітять. Не має різниці хто буде прибирати, має буди усвідомлення громадян, що і куди викидувати.

F
fox

Чого всі зациклилися на АВЕ і Мукачево??? Подивіться як прибирають в Тячеві. БЕЗ АВЕ!!!

М
Мусоровоз

Мукачівським АВЕ потрібно зайнятись прокуратурі .

АМ
Аве Марія

АВЕ лише гроші збирає,а мусора в Мукачеві стало більше. Тарифи підняли в декілька разів , де дивляться правохоронні органи . Мабуть МЕР прикриває...

Р
рон

і мусор будуть забирати о 5 ранку біля багатоповерхівок з грохотом і диким матюками

К
Кароліна

Нехай Ужгород бере приклад з Мукачева! Відколи АVЕ-австрійська фірма по збору та переробці сміття обслуговує наше місто, з того часу європейська чистота та порядок завжди поруч з контейнерами по забору побутового сміття.Місто справді перетворилося на європейське і мешканці міста вболівають за чистоту,потрохи звикли до нововведення та культури проживання в громадських місцях, в яких і підтримують та дбають за порядок в ужитку та прилеглих територіях.

Читайте також