В Ужгороді займуться містобудівним кадастром

11
0

Затвердили Програму створення та впровадження містобудівного кадастру м. Ужгорода на 2014-2018 роки на засіданні міської ради 27 лютого.

Містобудівний кадастр - це державна система зберігання і використання геопросторових даних про територію, адміністративно-територіальні одиниці, інженерно-геологічні умови, інформаційних ресурсів будівельних норм, державних стандартів і правил для задоволення інформаційних потреб у плануванні територій та будівництві, формування галузевої складової державних геоінформаційних ресурсів. Містобудівний кадастр є складовою частиною державної системи кадастрової документації, яка містить відомості про земельні, водні, лісові та інші ресурси і ведеться з урахуванням цих даних на державному, регіональному, районному рівнях.

Програма спрямована на забезпечення сталого розвитку територій, приведення містобудівної діяльності, процесів управління територіальним розвитком у відповідність до вимог законодавства України і їх виведення на більш ефективний рівень та забезпечення інформаційної і системної інтеграції процесів розвитку міста та інформаційної підтримки прийняття рішень на різних рівнях управління регіонального розвитку.

Згідно Програми виділено 2 етапи:

Перший етап (2014-2016 роки) — це етап формування інформаційних ресурсів містобудівного кадастру та організації функціонування геоінформаційної системи і геопорталу містобудівного кадастру.

Другий етап (2017-2018 роки) — етап удосконалення діяльності, експлуатації геоінформаційної системи містобудівного кадастру і геопорталу містобудівного кадастру.

У 2014 році на Програму планують витратити орієнтовно 80 тисяч гривень з міського бюджету.

Також міська рада затвердила положення про Службу містобудівного кадастру. Ознайомитися з ним можна тут.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також