В Ужгороді з'явилась наукова лабораторія, вартістю півмільйона євро (ВІДЕО)

11
3

Унікальне обладнання лабораторії для фізиків УжНУ, передали європейські партнери, в рамках програми "Горизонт 2020".

Як розповідають журналісти телеканалу Sirirus, зараз вже завершується створення лабораторії оже-спектроскопії і магнетронного напилення плівок.

Унікальне американське обладнання для лабораторії привезли на фізичний факультет УжНУ, а цими днями фахівці від консорціуму СЕRІС-ЕRІС, які приїхали з Праги, налагодили його і підготували до роботи.

Зокрема, завдяки сучасному обладнанню, аспірант Адальберт Барта, зможе здійснювати відкриття, які сміливо можна буде охарактеризувати як серйозний науковий прорив.

Детальніше дивіться у відеосюжеті телеканалу Sirius.


Раніше Mukachevo.net писало, що науковці-фізики УжНУ стали учасниками європейської програми "Горизонт-2020" і облаштовують одну з найсучасніших лабораторій в Україні.

Коментарі

БС
Бувший студент

Яка радість? Віддали капіталісти,що їм уже негоже! А в часи СРСР,у 80-х роках, був побудований і вступив в роботу при УжНУ інститут ядерної фізики,був в наявності електронний мікроскоп.....Це в ті роки просто мегапідтримка держави!

S
solo

які щедрі європейські партнери передали можливість робити відкриття нашим фізикам-а в чем подвох?

D
Dmytro

Це дуже круто - на атомарному рівні бачити і вивчати структуру матеріалів в Ужгороді. Плюс спектральний аналіз. Було-б дуже правильно займатися комерцією в неробочий час - це дійсно унікальний прилад. Було б чудово подивитися більше деталей про лабораторію (звідки, як, які дослідження на ньому проводили до цього, яка затратність на дослідження, технічні характеристи, обмеження, чому не працює другий аналізатор і т.д.). В нього ж є історія? Біланичу окремий привіт і вітання!

Читайте також