В Ужгороді з'явились 2 кнопки термінового виклику поліції (ВІДЕО)

8
1

Обидві розміщені в центрі міста — на вулицях Яроцькій та Другетів. Про це розповів начальник Поліції охорони в Закарпатській області Микола Дубіль. За його словами, до кінця лютого планують встановити 15 таких кнопок в Закарпатській області.

Після натискання кнопки термінового виклику поліції, надходить сигнал диспетчеру, розповідає інженер пульту центрального спостереження Михайло Морочило. За його словами, наряд виїжджає на місце впродовж трьох хвилин., пише Суспільне Ужгород.

"Кнопка працює цілодобово. Навіть якщо вимикають світло, тобто є резервне живлення і вона знаходиться під охороною. У нічний час вона підсвічується, можна побачити маячки, де виклик поліції. Несанкціоноване натискання кнопки супроводжується адміністративною відповідальністю. Якщо дитина прийшла і просто натисла, щоб погратися кнопкою, то виїжджає наряд поліції і на батьків складається адміністративний штраф. Буде моніторитися найбільше місце, де потребуються такі кнопки. Це музеї, вокзали і туристичні маршрути", — каже інженер пульту центрального спостереження Михайло Морочило.

Кнопки термінового виклику поліції встановлюють за однойменним проєктом Поліції охорони Закарпаття. Розповів начальник відомства Микола Дубіль. За його словами, в Ужгороді в січні встановлять ще дві кнопки. Зроблять це на автовокзалах міста.

"Поліцією охорони встановлюються тривожні кнопки у місцях, де є місця скупчення людей. Місця ми узгоджуємо, у більшості, із власниками будівель, на яких ми встановлюємо. Ніхто з громадян чи власників будівель, на яких встановлюється, не несуть ніяких фінансових затрат на це. Кнопкою може скористатися будь-який громадянин, який побачив не тільки правопорушення, який побачив пожежу, комусь стало погано, мається на увазі з літніх людей. Будь-які моменти, які пов’язані з викликом екстрених служб також можуть користуватися тривожною кнопкою поліції охорони", — каже начальник відомства Микола Дубіль.

Загалом у Закарпатській області до кінця лютого планують встановити 15 кнопок термінового виклику поліції.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

7
77

І бонусом відвозять в воєнкомат

Читайте також