В Ужгороді з'явиться ще один міні-пам'ятник імператору Францу Йосифу (ФОТО)

14
6

Автор всіх ужгородських маленьких скульптурок Михайло Колодко поки що зробив його у пластиліні.

Франц Йосиф правив Австро-Угорською імперією цілих 68 років – період, за якого замість розстрілів і кровопролиття були проголошені громадянські права місцевих жителів, розвивались традиції та культура. Подейкують, що люди настільки любили цього правителя, що його портрет стояв чи не в кожній сільській хатині, вже не кажучи про офіційні установи. Саме йому угорці, чехи та австрійці досі завдячують чіткому режиму життя – будучи за натурою "жайворонком", Франц Йосиф привчив до ранніх вставань цілу імперію, пише Varosh.

Як розповів автор, скульптурка зображатиме не тільки Франца Йосифа, разом з ним стоятиме і собака.

За словами Михайла Колодко, його метою є популяризувати образ, зробити його цікавим для фотографування. Собака має саме таку дію на людей, вона притягує погляди.

"Поки ми перевіряємо в історичних джерелах яку саме породу собаки він мав – таку і зробимо в оригінальному пам’ятнику. За попередніми даними, це можливо буде далматинець". - розповідає скульптор

Коментарі

Р
рок

При Иосифе Виссарионовиче его портрет тоже висел почти в каждой хате. Но не от любви.

ДК
дополнительно к истории

Начальник канцелярии вместе с офицерами-предателями отравили колодец, оставив гарнизон без воды. 15 января 1688 года Илона подписала акт про капитуляцию.

НН
не новая история

Турецкий султан Махмед IV наградил княгиню Илону Зрини специальной султанской грамотой – атнаме. За всю историю Турции – это единственный случай награждения лица женского пола.. Слава Аллаху! Аллах акбар!

Z
Zoltan

А по-моему пора памятник-миниатюр влепить Яценюку, Порошенко и Гройсману :)

1
111

А памятник Бандері і Шухевичу коли зявиться? Це шо за мадярська заказуха ?

ЗІ
з історії

Ілона Зріні обороняла замок...

Читайте також