В Ужгороді зростає кількість велостоянок (ФОТО)

4
0

Ініціативна група із розвитку велоінфраструктури міста Ужгород вже розпочала серйозну роботу із підготовки обласного центру Закарпаття до збільшення кількості активних велосипедистів на його вулицях.

Окрім агітаційної і роз’яснювальної роботи про те, що велосипед це швидко, зручно, вигідно, екологічно чисто і корисно для здоров’я громадські активісти спільно із фахівцями у сферах містобудування, впорядкування доріг, депутатами вивчають велосипедні потоки містом, маршрути, якими найзручніше їздити. Фіксація велосипедних потоків здійснюється добровольцями, проведено опитування інтернет-користувачів. Кожен велосипедист мав змогу заповнити спеціальну анкету, у які вказував свій вік, частоту користування велосипедом та перелік вулиць, якими їздить найчастіше.

Тим часом ужгороді, які не увійшли до робочої групи, але підтримують цей рух, бажають бачити зменшення кількост автотранспорту у своєму місті і збільшення кількості велосипедистів, роблять хто що може. Так, наприклад, у кількох місцях Ужгорода раніше було встановлено вело стоянки. Навпроти мерії на Поштовій, кштом меценатів – у СШ №5 (діти зможуть їздити до школи на роверах), навпроти одного з Інтернет-клубів, поблизу ще кількох закладів.

Сьогодні кореспондент Мукачево-нет став свідком встановлення чергової велопарковки в ужгородському пасажі «Гірчичне зерно». Ця велостоянка встановлена коштом ресторану, який дислокується на території провулку. Рішення встановити її було прийнято після того, як у провулку раптом «виникло» багато власників велосипедів, які змушені були ставити свій транспорт десь попід стіни. За словами адміністрації провулку, другу таку стоянку буде встановлено власним коштом на в’їзді до провулку з боку вул.Фединця. Обидві стоянки демонтуватимуться на зимовий період, щоб забезпечити вільний простір для прибирання снігу та не заважати перехожим на час, коли тераси буде демонтовано.

Було б чудово, якби цей приклад наслідували власники інших закладів і установ. Встановивши вело стоянки своїм коштом, тим самим вони сприяли б велосипедистам відвідувати їхні заклади і вносили б посильну частку у розвиток вело інфраструктури міста.

До речі, друге робоче засідання робочої групи, покликаної узручнити місто для велосипедистів, відбудеться сьогодні. «Хто має бажання і що сказати/ чим допомогти щодо велоінфраструктури міста Ужгород - приєднуйтеся на сьогоднішню зустріч робочої групи 0 18:30 на терасі «Deep». Плануємо обговорювати підготовку текстової і картографічної частини пропозицій схеми велодоріжок.» - пишуть активісти у своїй групі у мережі фейсбук.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також