В Ужгороді зупинились льотчики навіть з Нової Зеландії (ВІДЕО)

10
0

Ужгород гуде від моторів. Туди звідусіль з'їхалися байкери. Пофестивалити. Дійство відбувається вже всьоме. Та цьогоріч до нього приєдналися й авіатори. Що з того вийшло - бачила Олена Угрин.

 

Вранці до Ужгородського аеропорту з'їжджаються байкери. Хлопці із дивакуватими прізвиськами Омон, Дикий і Батіг приїхали аж із Москви.
 
Їхні байки з байка власного пасе очима дворічний Сашко. Москвичі в захваті. Одразу ж приймають хлопця до клубу.
 
На зустрічі діє дрес-код. Для чоловіків - авіаційні шоломи та окуляри. Для дівчат - костюми стюардес.
 
Щоб стюардеси не були без судна, тутешні МНСники привозять для них власного. Щоправда, не повітряного, а водного.
 
Байкерський фестиваль в Ужгороді відбувається вже всьоме. Проте цьогоріч тут запровадили новації - вирішили поєднати злети мотоциклістів й авіаторів. Організатори певні: такого ще не було не лише в Україні, а й в усій Європі.
 
Геннадій Хазан, президент Асоціації приватної авіації та пілотів України:
 
Байкери - дуже цікаві люди, і авіатори - дуже цікаві люди. І ми хочемо поєднати треугольне з квадратним, щоб подивитися, що з того вийде.
 
Подивитися поки не виходить, бо байкери є, а літаків - катма. Погода від ранку нелітна.
 
Олександр Суханов, організатор фестивалю:
 
Я погоду забашляв, але видно, той, хто передавав гроші в канцелярію, скрисіл. Всюди відкати. Я подзвонив, мені сказали, з 5-ти уже буде нормальна погода.
 
Врешті гроші дійшли куди треба. На Ужгородському летовищі приземлюється перший літак. За ним іще один, і ще, і ще.
 
До літаків одразу ж біжать прикордонники. У них на найближчі два дні чимало роботи - вперше за багато років у їхньому аеропорту має сісти одразу зо сотня авіамашин. Серед них понад 60 - з інших країв. Зокрема, з Німеччини, Франції, Швейцарії, Люксембургу ба навіть Нової Зеландії.
 
Прилетілих першими в аеропорту частують горілкою та салом.
 
Британка Алісма розповідає: подорожує з чоловіком. До візиту в Україну вже встигли злітати до Німеччини, Чехії та Словаччини. Половину шляху за штурвалом літака була вона.
 
Фестиваль в Ужгороді триватиме до суботи. Організатори обіцяють дві тисячі учасників з різних країн. На вихідних великою колоною проїдуть містом, а скінчиться свято виступом каскадерів з Угорщини.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також