В Ужгородській богословській академії молились за Блаженнішого Володимира

13
0

2 жовтня в академічному храмі Ужгородської українській богословській академії імені святих Кирила і Мефодія було відслуженно молебень за здоров'я хворіючого Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви.

 

Богослужбовий молебень очолив ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, Уповноважений Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки, настоятель храму, професор, архімандрит Віктор (Бедь), якому співслужили: помічник ректора з богослужбової практики, благочинний академічного храму протоієрей Євгеній Шелевій, проректор із богословської науково-дослідної роботи архімандрит Арсеній (Бочкарь) та керуючий прес-службою протоієрей Ігор Ковальчук.

Від так, по завершенню молебню, Його Блаженству, Блаженнішому Митрополиту Володимиру було проспіване Многая літа. Ректор, професор, архімандрит Віктор (Бедь) доніс студентам останню інформацію про стан здоров'я Блаженнішого Митрополита Володимира і закликав їх молитися за одужання Предстоятеля Української Православної Церкви.

Нагадаємо, 30 жовтня Блаженнішого Митрополита Володимира було госпіталізовано. Як повідомив прес-секретар Предстоятеля УПЦ протоієрей Георгій Коваленко, погіршення здоров'я Митрополита Володимира прямо не пов'язане з переломом шийки стегна (яке Блаженніший отримав у вересні), а стосується дихальної системи. Експерти у галузі геронтології зазначають, що у віці Митрополита Володимира (75 років) досить поширеним наслідком операції з приводу перелому шийка стегна є двостороння пневмонія На сьогоднішній день лікарі оцінюють стан здоров'я Блаженнішого Митрополита Володимира як тяжкий.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також