В ужгородській резиденції єпископів влаштували День відкритих дверей

16
0

Цими вихідними побачити, як живуть владики Мукачівської греко-католицької єпархії, мали нагоду усі ужгородці та гості міста.

День відкритих дверей традиційно влаштовують напередодні або ж у саме свято Воздвиження Чесного Животворящого Хреста. Цього дня єпископ Мілан Шашік особисто зустрічається з вірниками у своїй оселі, разом з помічниками проводить екскурсії однією з найвизначніших історичних пам’яток Ужгорода, повідомляє "День".

Розміщена резиденція поряд з Хрестовоздвиженським греко-католицьким кафедральним собором. Ще донедавна її приміщення слугували місцем роботи наукової бібліотеки Ужгородського національного університету, однак єпархії вдалося повернути будівлю. Саме тоді почалася копітка реставраційна робота, а згодом було виявлено надзвичайну знахідку –  старовинні розписи на стінах.

За надзвичайну, майже ювелірну роботу, взялася група реставраторів Львівської Академії мистецтв. Фрески виявили під 3-5 шарами набілів. Завдяки тому, що це було переважно вапно,  добре зберігся авторський шар, який сьогодні датують другою половиною 18 століття.  Відвідувачі мали нагоду побачити як відреставровані приміщення, так і ті, що зараз саме відновлюються.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також