В ужгородській військовій частині пройшов День відкритих дверей (ФОТО)

19
0

В Ужгороді в рамках кампанії з популяризації військової служби військові частини місцевого гарнізону відвідали більше 400 школярів випускних класів навчальних закладів міста.

Під час заходу, організованого обласним військовим комісаром полковником Іваном Васильцюном і спеціалістами 159-го територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом спільно з Ужгородським міським центром зайнятості, гості ознайомилися з побутом та життєдіяльністю гірських піхотинців і воїнів-танкістів.

Поспілкуватися з молоддю прийшли також і почесні гості – заступник міського голови Юрій Бєляков, представник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Закарпатської облдержадміністрації полковник у відставці Анатолій Сурнін, директор Ужгородського міського центру зайнятості Сергій Олексіюк, генерал-лейтенант у відставці Віктор Шилов, ветерани Великої Вітчизняної війни та військової служби.

– Цю зустріч ми проводили для школярів випускних класів, адже незабаром перед ними постане непросте запитання: як будувати подальше життя після останнього шкільного дзвінка, – розповів начальник 159-го територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом полковник Євген Коваленко. – На жаль, перед молодою людиною сьогодні вибір невеликий: або вступати до вищого навчального закладу, або йти працювати за невеличку зарплатню. Нашою метою було підказати молоді альтернативний варіант – вступити на військову службу за контрактом. Ми хотіли, щоб школярі знали, що військова служба за контрактом дає військовослужбовцям можливість навчатися у вищих навчальних закладах за рахунок Міністерства оборони України. Також ми наголосили на тому, що за останні роки грошове утримання контрактників значно збільшилося – з 900 гривень до майже 2000. Переконаний, що незабаром до нашого центру завітає чимало мешканців Ужгорода та області, – зазначив полковник Євген Коваленко.

Під час “Дня відкритих дверей” школярі ознайомилися з умовами проходження служби у військових частинах, поспілкувалися зі строковиками та контрактниками, а також переглянули мультимедійну презентацію про життєдіяльність Збройних Сил України.

Своїми спогадами з підростаючим поколінням поділився генерал-лейтенант у відставці Віктор Шилов, який розповів їм про військову службу та пригадав цікаві випадки із армійського життя.

Подібний захід відбувся і в 300-му окремому механізованому полку, що у Чернівцях, на який також були запрошені учні навчальних закладів міста та області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також