В Ужгородському замку відзначать Міжнародний день музеїв

11
0

виставкою унікальних експонатів

У неділю, 17 травня, в Ужгородському замку на базі Закарпатського краєзнавчого музею відбудеться святкування Міжнародного дня музеїв Таке святкування на території Ужгородського замку проводиться в місті вже втретє, а через його насиченість та масштабність спеціально приїжджають навіть іноземці. Про це сьогодні, 14 травня, власкорові ЗІКу повідомила завідувач відділу науково-освітньої роботи Закарпатського краєзнавчого музею Ольга Бугір.



За її словами, Міжнародний день музеїв відзначається 18 травня, цього дня більшість музеїв світу можна відвідати безкоштовно. Однак, аби участь у святкуванні могли взяти якомога більше ужгородців та гостей міста, відзначення свята проводитиметься у неділю, 17 травня.



У цей день можна буде побачити унікальні експонати, які не виставляються протягом року. На відвідувачів чекатимуть експозиції «Магія бронзового віку (скарб з с. Малі Геєвці Ужгородскьго району), «Міклош Берчені і Ужгородський замок» (нові документальні і речові надходження), «Пам’яті єпископа Андрія Бачинського», «Софія Дністрянська і Карпатська Україна», «Житло птахів», «Писанка – Всесвіт на долоні», фотовиставку Ярослава Макари «Закарпаття: чарівний край» тощо.



День музею супроводжуватиметься масштабною розважальною програмою, яка триватиме з 10.00 до 17.00. На території замку будуть представлені ремесла (ткацтво, різьба по дереву, лозоплетіння). На майстер-класах можна буде навчитися основних па придворних танців, зробити глиняний глечик, скористатися ткацьким верстатом. Працюватиме стрілецький тир, в якому усі охочі матимуть змогу постріляти з арбалету. Лунатиме народна та середньовічна музика.



Минулого року під час святкування Дня музеїв в Ужгородському замку за два дні побували понад 20 тисяч людей. Для порівняння, за весь 2008 рік замок відвідали 110 тисяч туристів.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також