В ужгородських будинках з'являються карткові ліфти (ВІДЕО)

13
11

В Ужгороді у житлових будинках з’явилися платні ліфти. У кабінах поставили спеціальні термінали, і без картки вони не зрушать з місця. Вартість одного проїзду - 22 копійки. У такий спосіб комунальники планують боротися з тими, хто не платить за утримання підйомників.

Цим ліфтом можна скористатися лише за допомогою ось такої картки. Інакше - він не зрушить з місця.

Самі мешканці попросили комунальників установити в їхньому будинку платний ліфт. Кажуть, майже рік мусили підніматися пішки - а все через сусідів, які заборгували за підйомник кількадесят тисяч гривень.
 
Золтан Кубан, мешканець будинку:
 
- Ми мусимо привчитися цивілізовано жити і платити за то, чим ми користуємося, я за, тільки за. Три-чотири рази ліфтом користуюсь, а спускаюсь завжди униз пішочком.
 
Ліфти з картко-приймачами - вимушений крок, пояснюють у комунальному підприємстві. За користування підйомниками ужгородці винні мільйон шістсот тисяч гривень.
 
Сергій Сорока, директор КП "Ужгородліфт":
 
- Другі, треті поверхи відмовляються, які скажем по постанові кабінету міністрів повинні брати участь в утриманні ліфта, відмовляються в оплаті, мотивуючи, що не користуються.
 
Поки що "карткові" ліфти є лише у двох багатоповерхівках міста. Більшість городян поки що не погоджується платити за підйомники.
 
Юліана Мельничук, мешканка Ужгорода:
 
- Воно внесе якісь незручності, з шістнадцятого поверху не завжди зручно спускатися вниз для того, щоб своїх гостей привезти додому.
 
Втім ужгородські комунальники сподіваються, що з часом мешканці передумають. Кажуть, такі лІфти обійдуться не так уже й дорого. Тисяча двісті гривень із будинку - за встановлення підйомника, і 22 гривні - за кожні сто проїздів у ньому.

Коментарі

Ч
Читатель

Согласна на все сто!!!!!

U
uno

1. 1.20 річний ліфт – з характером ігровога автомата -бред. 2 платити в ліфті як в маршрутці -бред. 3. Лінь судитись ліфтовій службі це причина втановлення цього ідіотизму. 4. Бігати в низ за кожним- бред. 5 самі люди платили за це теж –бред. 6 діти які бігають в верх в низ скорше спустять баланс на рахунку чим на мобілці. Мені достатьно що поклали за свій рахунок двері з магнітним ключом. Гарантя, що після встановлення такого у нас ці автомати будуть розбиті, і в дірки напіхають всякий мусор самі мешканці цих підїздів. А у когомала дітина дома теж має біжати в низ за кожним ?- лишаючи дітинку бома? Хвора людина буде біжати відкривати ліфт врачам скорої? Ітд. Це тупось року від Ужгорода – уже не знають чим на себе увагу привернути.

С
Саша

А як бути з тими хто не проживає в будинку, а прийшов в гості, наприклад люди похилого віку?

Ч
Читатель

А Вы считаете справедливым платить за это чудо техники, которое осматривали лет 20 тому, в котором нет нормального освещения, в котором устраивают туалет, который служит серьёзным розсадником туберкулёза, в который не зайдешь без отвращения и страха за свою жизнь??? И что самое интересное с нового года плата за лифт зависит от площади квартиры!!!!!!!!!! Хочется спросить с какого такого перепугу??? Откажемся от лифтов начнём платить за количество ступенек. И это только начало, ведь если обратить внимание - Закарпатская область платит по самым высоким тарифам чем другие области Украины!!! Как бы не было грустно, мы живём в стране дураков...

К
Кароліна

Нарешті і до нас цивілізація йде.Дуже правильно зроблять,якщо введуть картки-чіпи для проїзду у ліфтах.Бо одні платять, а інші не платять і користуються ліфтами.Має бути спраедливість, а плата диференційованою. І за послуги ліфтом мешканці будуть справно платити.У Європі користуєшся наданими послугами - будь-ласка заплати.Не користуєшся і не плати.Все просто та доступно.А у нас-користуєшся, не користуєшся тим ліфтом все одно плати, так як тарифи ще мабуть з часів Брежнєва ввели. Отже, дуже нагальна і корисна справа.

ГВ
Галина Василівна

Вуйку, не мудруйте, "російське" (насправді просто спільнослов'янське) слово дом українською перекладається як дім. Будинок - синонім. ДІМ, дому, ч. 1. Будівля, признач. для житла або для розміщення різних установ; будинок.

Ч
Читатель

Платный туалет...

М
Мешканець

Дуже правильно та цивілізовано. Підтримую.

В
Вітько

Молодці, підтримую щоб шваль наркоманська не каталася, тільки песіонерам знижки зробіть.

ВД
Васильєв Дмитро Георгійович

Дякую за підказку) Гарного вечора!)

В
вуйко

редакторе, бери назву заголовків із текстів. Російське слово дом переводиться на українську як будинок

Читайте також