В Ужгородський міський центр зайнятості звернулося 107 переселенців

10
0

70 з них перебувало на обліку, 34 мають статус безробітних.

Такі інформацію оприлюднили на круглому столі у міському центрі зайнятості, – інформує власкор ІА ZIK.

За словами С. Олексіюка, директора Ужгородського міського центру зайнятості переселенці мають деякі труднощі при працевлаштуванні на Закарпатті. Зокрема це те, що часто вони розмовляють тільки російською мовою, по-друге, у  регіоні набагато нижчі зарплаті, ніж на сході України і, найголовніше, їм нема де жити.

Щоправда, з-поміж інших вакансій є 7 з наданням житла. Є позитивні історії, як переміщені зі Сходу українці знайшли свою справу на Закарпатті. Зокрема, одна сім’я, маючи власне меблеве виробництво на Сході, спочатку шукала роботу в Ужгороді, а згодом переселилась у Сваляву і вже там продовжила підприємницьку діяльність у меблевій галузі.

А от в Ужгороді бракує таких фахівців: швачок, охоронців, медичних сестер, прибиральниць, лікарів, землевпорядників тощо. Проблемою є знайти кваліфікованого енергетика. За словами Олени Когут, начальника відділу співпраці з роботодавцями Ужгородського міського центру зайнятості, цього року працевлаштовано за направленням служби зайнятості 696 осіб. Отримали одноразову допомогу для зайняття підприємницькою діяльність 29 осіб.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також