В УжНУ не виключають, що Мирослава Фабіан повернеться на роботу

7
2

В Ужгородському національному університеті вважають, що професор Фабіан може подати в суд на міністерську комісію за те, що її справу згадали у звіті.

У скандальному «Акті перевірки» УжНУ йдеться про те, що 21 вересня 2011 року декан кафедри романо-германської філології Мирослава Фабіан була відсторонена від виконання своїх обов’язків на час проведення досудового слідства.

Йдеться про професора УжНУ, яка обвинувачується у вимаганні хабара від студентів.

З вищезгаданим твердженням в головному закарпатському виші погоджуються. Однак, нарікають на те, що в акті йдеться також про нюанси справи, а саме інформацію, що Мирославу Фабіан затримали конкретно за хабар у сумі 800 доларів.

«Про це йшлося в Інтернеті, але в жодних офіційних документах університету цієї інформації нема. Я зробив собі помітку на екземплярі акту перевірки і вважаю, що професор Фабіан має повне право подати за це в суд, – розповів проректор Олександр Сливка, мотивуючи це тим, що поки в судовому порядку не буде доведено факт, що ці кошти викладачка таки брала, цієї інформації використовувати неможна. – Комісія мала право керуватися виключно документами університету. А у документі відсторонення в нас не написано, що вона взяла 800 доларів. Це є інформація з Інтернету».

Як розповів ректор УжНУ Микола Вегеш, якщо суд виправдає пані Фабіан, то в УжНУ повністю компенсують її заробітну плату за період тяганини. У такому разі, на думку очільника Ужгородського університету, ця людина добряче розбагатіє.

В УжНУ розглядають можливість повернення декана на роботу, якщо її вину не буде доведено. 

Коментарі

ЗО
закарпатське око

вузи - простір для передачі знань, а не накопичення матеріальних цінностей у власних інтересах...

Д
демократ

І правильно тим більше скоро вибори ректора.А можливо і вона свою кандидатуру висуне.

Читайте також