В УжНУ підбили підсумки вступної каманії та оголосили плани на найближчий час

13
0

12 серпня в приміщенні нового ректорату УжНУ відбулася прес-конференція, на якій підбили підсумки вступної кампанії 2013.

За словами,  ректора Ужгородського національного університету Федора Ващука, «головна мета — це мати хороших студентів».

Вчора, 11 серпня в університеті відбулося засідання, де були прийняті останні вступники на  держзамовлення на всі види навчання (бакалавр, магістр, молодший спеціаліст). Всього держава виділила закладу цього року близько 2400 місць, що приблизно на 500 більше ніж минулого. Це пов’язано, в першу чергу,  з включення ЗакДУ та  природничо-гуманітарного коледжу до складу УжНУ, а також збільшенням державного замовлення на нові перспективні спеціальності, на кшталт державної служби чи ІТ-технологіїй.

За  результатами вступної кампанії 2013 зараховано 2390 осіб. Решту 10 місць, переважно вчителів фізики та на деяких спеціальностей інженерно-технічного факультету,  хочуть обміняти на більш затребувані в Закарпатті.

Щодо контрактників, то їх також вистачає, адже УжНУ традиційно залишається найпопулярнішим ВНЗ краю.  Велику роль зіграло також зниження цін на навчання. Популярністю користується і здобуття другого диплому, вартість якого сягає навіть 25% від повної вартості.

Число студентів університету, отже, почало зростати в цілому. Втім, зріс також якісний показник студентів. За словами ректора, цього року поступило на 40% більше абітурієнтів з балом по ЗНО вище 170ти. Крім того збільшилося замовлення на аспірантуру.

Цього року студенти вступали з усіх областей України, було також декілька з Росії та  Сх. Європи (Румунія,Угорщина, Словаччина, Чехія). 

Всього університет налічує  2500 працівників і 15000 студентів.

В найближчих планах ректора перетворення УжНУ на освітній бренд Закарпатської області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також