В УжНУ підсумовують вступну кампанію

7
1

Нині останній день прийому документів, а вже завтра вступники зможуть подавати оригінали відповідно до результатів, які оприлюднює інформаційна система «Конкурс».

 

Тепер абітурієнтам слід визначитись, які спеціальності їм імпонують найбільше, аби не помилитись у виборі майбутньої професії. Отож яка атмосфера панує в УжНУ, розповіла, зокрема, технічний секретар математичного факультету Надія Ткачук:  «Чимало абітурієнтів заздалегідь зрозуміли, що слід випробовувати свої сили поступово, тобто залишити собі можливість подавати документи хоч би на одну спеціальність наприкінці вступної кампанії. Таким чином в електронному режимі відстежуються рейтингові списки з усвідомленням реальних шансів вступу на місця держзамовлення».
 
Незважаючи на це, вступників у кінці липня небагато. Проте, за словами Надії Андріївни, абітурієнти довірливіше почали ставитися до системи ЄДЕБО і реєструють документи в електронному вигляді: «Результат виправдовує сподівання. Система гарно себе зарекомендувала (не вимагає додаткових затрат), а людям не потрібно витрачати кошти на дорогу».
 
Н.Ткачук зазначила, що в цьому році процес прийому документів проходив у два рівні. Спочатку консультанти на першому поверсі приймали заяви на будь-які спеціальності, тобто вступнику не потрібно було шукати роз’яснень окремо по факультетах. Сумнівні ж питання, пов’язані з ідентичністю паперів, вирішували юристи. Опісля абітурієнт уже мав змогу подавати пакет завірених документів.
 
«Були випадки, коли ми зорієнтовували  вчорашнього школяра, оскільки він самостійно не зміг вирішити, на який підрозділ вишу вступати», — зазначила Надія Андріївна. Також вона повідомила, що порівняно з минулим роком (коли були або високі сертифікати ЗНО, або ж надто низькі), цьогоріч переважають середні бали (160 — 170).
 
Отже, є більша вірогідність рівної конкуренції. Абітурієнтам бажаємо успішно визначитися з головним питанням — куди ж піти навчатись. Радимо ще раз добряче подумати, щоб потім не пошкодувати. Успіхів у цьому нелегкому виборі!
 

Коментарі

ШЛ
Шари Лоци

Скажіть шановні чому на всі спеціальності можна подавати документи в електронному виді а на медичні ні. Це що окрема республіка ти що.

Читайте також