В УжНУ відбулася міжнародна конференція стоматологів (ФОТО)

14
1

Стоматологічний факультет Ужгородського національного університету за сприяння Кошицького національного університету імені Павла Йосифа Шафарика (Словаччина) провів 2-гу міжнародну конференцію студентів та молодих вчених «Актуальні питання в лікуванні та профілактиці стоматологічних захворювань». Географія учасників охоплювала 6 країн.

Учасників конференції привітав голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида. На його переконання, конференція дасть позитивний імпульс для розвитку не тільки стоматології, а всієї галузі охорони здоров’я Закарпаття. «І це не випадково, - каже губернатор. - Адже стоматологічний факультет УжНУ, хоч і є одним з наймолодших підрозділів університету, проте його викладацьким і студентським колективом досягнуто значних результатів. Тут є всі необхідні умови для навчання, створені, у тому числі, за сприяння обласної адміністрації».

Мер Ужгорода Віктор Погорєлов побажав молодим вченим та їхнім наставникам плідної праці і приємного відпочинку та закликав приїжджих скористатися нагодою: роздивитися родзинки старовинного міста.

Ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук, звертаючись до присутніх, зазначив: «Приємно, що на Закарпатті все більша увага приділяється розвитку вищої школи і науки. Вкотре підтвердженням цьому стала конференція молодих науковців-стоматологів, рівень якої засвідчили і склад та географія учасників, а також своє ставлення до цієї події продемонстрували особистою присутністю очільник Закарпатської області і мер міста. Ми цінуємо таке ставлення до УжНУ, стоматологічного факультету, до розвитку вищої школи на Закарпатті загалом».

Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Бур’янова, також присутня на урочистому відкритті конференції, розповіла: «Для мене велика честь привітати шановне панство на цій поважній міжнародній зустрічі. Водночас хочу подякувати за запрошення організаторам, а від імені словацької дипломатії — відзначити роботу УжНУ у цій галузі. Пишаюся, що саме словацькі стоматологи є одними з найближчих партнерів закарпатської школи стоматології. І надалі бажаю плідно та успішно співпрацювати у цьому напрямі».

Головний дитячий стоматолог МОЗ України доктор медичних наук, професор Наталія Савичук, яка очолювала журі, запевнила: «Я чула на різних конкурсах наукові доповіді ужгородських студентів-стоматологів і знаю, що їхні досліджені виконані завжди на гідному рівні. Хочу подякувати організаторам за рівень організації конференції в Ужгороді. Приємно, що науковці на Закарпатті мають підтримку місцевої влади. Це вселяє надію, що стоматологія буде розвиватися і надалі».

Одним із найурочистіших моментів конференції стало вручення почесного звання Doctor honoriscausaУжНУ Петеру Джупі — професору зі Словаччини, який викладає на стоматологічному факультеті УжНУ та допомагає студентам у здобутті знань в Україні і за кордоном.

Коментарі

Н
Негри

Іще нехватає Януковича з Азаровим за стіл посадити з ними.той жополиз П всіх би скликав на коференціі

Читайте також