В УжНУ закінчився перший день вступної кампанії (ФОТО)

16
0

У перший день вступу охочих здати документи в УжНУ чимало. Викладачі, які входять до приймальної комісії, без роботи не залишаються — контролюють правильність оформлення документів і приймають їх у вступників. Зранку найбільша кількість абітурієнтів з батьками була у фойє УжНУ, оскільки саме тут надавали рекомендації щодо оформлення та юридично затверджували документи.

 

Цього року швидкість роботи приймальної комісії частково залежить і від технічних можливостей. Якщо раніше на документи абітурієнта ставили печатки-позначки, то зараз це робить комп’ютер. Дані абітурієнта вносять у загальноукраїнський реєстр, щоб не було повторення і він не перевищив кількість факультетів для вступу. Порушників автоматично вираховує комп’ютер.
 
Михайло Рибощук, старший технічний працівник інженерно-технічного факультету, розповідає про те, що проблем у прийомі документів поки не виникало: «Затримка наразі виникала лише із загальноукраїнським сайтом, за яким у приймальних комісіях звіряють результати ЗНО. Тож абітурієнтам доводилося чекати близько 10 хв. для перевірки даних».
 
Віталій Завадяк, викладач, який перебуває у складі приймальної комісії, зазначає, що великого напливу поки немає, позаяк це перший день: «Крім того, чимало випускників ще не отримали сертифікатів ЗНО. Багато з тих, хто вирішив здати документи сьогодні, не мають завірених копій своїх документів, тож вони поки що займають чергу в нотаріуса».
 
Біля аудиторій, у яких приймають документи, ситуація теж під контролем. Станом на 10-ту годину найбільше охочих вступників на медичний факультет. Втім, батьки потроху займають черги біля всіх факультетів, поки їхні діти оформлюють документи.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також