В Закарпатті боротимуться з ВІЛ-інфекцією серед представників секс-меншин

6
0

Про це медики повідомили на прес-конференції 28 листопада.

Щорічно 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом та порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми, який було започатковано з 1988 року після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.

В секторі комерційного сексу та споживачів ін’єкційних наркотиків розмах епідемії останнім часом сильно зменшився. Це пов’язано з тим, що на них вже 10-15 років поширюються спеціальні програми. В той же час таких обширних програм на представників секс-меншин ніколи не було.

Саме тому останнім часом гомосексуалісти стали новою цільовою групою, з якою потрібно працювати медикам в плані боротьби з поширенням епідемії ВІЛ/СНІДу.

Ця група дуже закрита, до неї не було доступу, і це чи не основна причина, чому зараз вони займають провідну роль серед ВІЛ-інфікованих. Групу представників нетрадиційної орієнтації активно досліджують науковці.

Миронюк Іван, головний лікар Центру з профілактики та боротьби зі СНІДом, стверджує, що геїв на Закарпатті досить багато, але через місцевий менталітет вони дуже закриті. Тим не менше оціночні дані свідчать, що по кількості гомосексуалістів-чоловіків на 10 тисяч населення Закарпаття займає 2-3 позицію серед областей України. Тобто це близько 1500 чоловіків на всю область.

Вихід на цю цільову групу медики знаходять через волонтерів-геїв, які розуміють необхідність вирішення проблеми і організовують закриті заходи з довіреними лікарями. Їм організовують лекції, перевірки, пояснюють суть та небезпечність проблеми.

Пан Роман Шніцер, начальник управління здоровя, стверджує, що головне, щоб суспільство нормально сприймало таких людей.Тоді і боротися з їх проблемами буде легше.

Муачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також