В Закарпатті виявили рослину амброзію, яка загрожує врожаю

13
3

У дев’яти областях України та в Криму державні інспектори з карантину рослин виявили амброзію полинолисту, яка може значно знизити врожайність сільгоспкультур і несе загрозу для здоров’я людей.

За даними Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, Закарпатська область ввійшла в перелік регіонів, де поиширена небезпечна рослина амброзія. 

Як йдеться у повідомленні, в Україні тривають контрольні обстеження старих осередків карантинних організмів. Так, фітосанітарні інспектори виявили амброзію полинолисту у Кіровоградській, Тернопільській, Закарпатській, Одеській, Запорізькій, Харківській, Львівській, Рівненській, Миколаївській областях та в Криму.

Ця рослина може знизити врожайність сільгоспкультур. Також вона небезпечна для здоров’я людей. Так, амброзія може стати причиною виникнення бронхіальної астми.

Тому наразі на заражених територіях здійснюються необхідні фітосанітарні заходи, повідомляє ZIK.ua.

Коментарі

P
P.S.

А як повідомляють місцеві мешканці фітокарантинної служби ніхто ніколи не бачив!!!!!

P
P.S.

А я була у с.Свобода та смт.Батьово Берегівського району, особливо як йти біля дороги росте, і цвіте, і розсівається!!!!

Д
ДДТ

ВИЯВИЛИ!!!! ЦЕ ПІД ВІКНОМ КАРАНТИННОЇ ІНСПЕКЦІЇ ВОНА РОЗРОСЛАСЬ НАПЕВНЕ!! ТОЧНО!!! БО ВОНА ВЖЕ МІНІМУМ 4 РОКИ ПО ПОЛЯМ ЛЮТУЄ!!!! ЯКІ НАХУЙ КОНТРОЛЬНІ ОБСТЕЖЕННЯ ВОНА ВЖЕ В МУКАЧЕВІ НА ТРОТУАРІ БІЛЯ КВАРТИР ГАРАЖІВ ДЕ ЛИШ ТРОХИ Є ГРУНТУ ВЖЕ РОКИ ДВА РОСТЕ!! ПРО ЩО ВИ ГОВОРИТЕ ЧИ ВИ ЖИВЕТЕ НА ІНШІЙ ПЛАНЕТІ! БО ТАКЕ ВРАЖЕННЯ! А СКІЛЬКИ ЛЮДЕЙ СТРАЖДАЮТЬ НА АЛЕРГІЮ ВІД НЕЇ, А СКІЛЬКИ НЕ ЗДОГАДУЮТЬСЯ ПРО ТЕ ШО ВІД НЕЇ ЦЕ ЖАХ! КАРАНТИНЩИКИ ВИ ЛЕШ ПИШЕТЕ, І БІЛЬШЕ НІЧОГО !!!

Читайте також