ВАКС забрав Хустський кар’єр від російського олігарха Олега Дерипаски

26
5

Вищий антикорупційний суд націоналізував майно російського олігарха Олега Дерипаски, який вважається наближеним до путіна.

Згідно з рішенням, яке ухвалив 16 лютого ВАКС, в державну власність повертаються «Хустський кар’єр», «Глухівський кар’єр кварцитів», «Жежелівський кар’єр» та Миколаївський глиноземний завод.

Загалом в дохід України стягнули 350 об'єктів власності. Вартість переданого Україні майна становить понад 10 млрд грн. Серед них: корпоративні права заводів та кар’єрів, комплекс морського порту, квартири, адміністративні будівлі, виробничі цехи, сотні одиниць транспортних засобів та спеціальної техніки і 32 мільйони гривень.

Офіс генпрокурора повідомив, що під час слідства встановили, що в Україні діяла група з 12 компаній, власником яких є Дерипаска. Підприємства протягом десятиліть забезпечували сировиною російський алюмінієвий холдинг, який також належить Дерипасці.

Довідково. Олег Дерипаска контролює або володіє значними частками груп компаній Rusal (один із найбільших світових виробників алюмінію), «Базовий елемент», «Ен+ груп». Він володіє військово-промисловою компанією, що контролює російські підприємства з виготовлення бронетехніки — у подальшому збройні сили рф використовують її у війні проти України.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

П
Правда

А Шбу77 чого не забрали? Бо то кормушка Кубракова І Тимошенко? Рубали бабки на великому крадівництві

Д
Думка

І це на 12 місяці повномасштабної війни в Україні і на 9 -ому році локальної війни України з рф-ією !? А самі хочемо від Орбана негайних "правильних" (вигідних ) рішень . Про ЄС і партнерів , взагалі , мовчимо .... Не обманюйтеся , РАБи. Нічого не змінюється на краще.

*
*****

Жодного москальського бізнесу не повинно бути в Україні!

А
Андрій

дєріпаска обаний малорос, як і всі обані кубанці-рашисти.

Ф
Ф

Молодці підтримую - і попів московитів націоналізувати боли московського патріархату бац бац бахнем поподхвуст і стали нормальними Українського патріархата і крапка

Читайте також