Варшава в очікуванні нового потопу

16
0

Рівень води у річці Віслі в межах Варшави у понеділок, 7 червня, перевищив загрозливу позначку в шість з половиною метрів. Як очікується, в ніч на 9 червня ця позначка перевищить рівень у 7,8 метрів.

Про це повідомляє польський телеканал ТВН24 із посиланням на градоначальника Варшави Хану Гронкевич-Вальц.

"У нас немає заспокійливої інформації, ми вважаємо, що ця хвиля буде такою ж, яка була у травні. Єдине на що ми сподіваємося, це те, що хвиля швидко спаде", - повідомив в ефірі телеканалу представник кризового штабу Павло Вітковський.

У зв’язку з критичною ситуацією у Варшаві міські власті прийняли рішення закрити деякі школи і дитячі установи. Перекриті деякі автомагістралі столиці. У місті заснована спеціальна телефонна лінія екстреного реагування.

Нагадаємо, 3 червня повідомлялося, що в польській столиці через проливні дощі була паралізована  робота наземного транспорту, деякі квартали залишилися без електрики. Крім того, кілька тисяч жителів міста залишили  свої будинки через стихійне лихо.

Водночас на півночі Угорщини за минулі вихідні у зв’язку з повінню проведена евакуація більше 4 тисяч людей. Очікується, що рівень Дунаю в межах Будапешта, досягне критичної позначки у 820 см протягом понеділка і у вівторок почне знижуватися.

Закрито низку автомагістралей угорської столиці, закрито і рух по трамвайних маршрутах на набережних Дунаю. Під водою зараз знаходиться більше 220 тисяч га сільськогосподарських земель, близько 50 тисяч з них вже розорені. Нинішні повені можуть обійтися угорському сільському господарству в 300 млн. євро.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також