Вартість електроенергії на Закарпатті зросте майже удвічі

66
20

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) офіційно внесла пропозиції щодо підвищення тарифів на електроенергію з 1 червня.

Так, днями НКРЕКП підвищила тарифи на розподіл електричної енергії для "Закарпаттяобленерго" та ще 18 обленерго. Це рішення стане основою для перегляду тарифів для населення. Відповідну постанову було ухвалено на засіданні регулятора 23 травня.

Як повідомляє Енергореформа з посиланням на лист в Міненерго за підписом в.о. голови регулятора Руслана Кайдаша, НКРЕКП пропонує для побутових споживачів з 1 червня 2023 року встановити тариф на рівні 2,88 грн/кВт-год (з ПДВ) у рамках першого етапу коригування цін.

Водночас підкреслюється, що єдиним дієвим способом стабілізації механізму ПСО залишається поступове приведення цін до ринкового рівня. З липня вартість електроенергії зросте ще в середньому на 23%.

Енергореформа з посилання на джерела в уряді додає, що Кабмін буде розглядати цю пропозицію, і найімовірніше, підтримає її, на своєму засіданні найближчим часом.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

НН
но нижнім

шановні, кіть на шось ціна менше, як собівартість, то це означає, що різницю повинен хтось покривати. Я , як платник податків не збираюся покривати витрати на опалення триетажних хиж «жебракам». Не важливо чим ся він нріє - газом, елетрикою, мазутом. Має боти градація по витратах. Мало грієшся - держава (я і інші платники податків) компесуємо ту невелику суму, спалюєш кубо кілеметри чи гігавати - перебач, я проти тобі то всьо оплачувати.

Д2
До 21.39

Якби ви знали скільки людей отоплююся електрикою, лише через те що не змогли завести собі газ. Ізза облгазу, який виставляє нереальну ціну при підключенні нового раба. Нелогічно. Тому якщо ви використовуте газ для отоплення а я наприклад не використовуючи газ зовсім, то мені що треба верещати нехай ціна на газ буде одна до 50 кубів, а після 50 кубів нехай люди платять ринкову ціну. Це все буде посіяний розбраміж людьми. Піднімуть ціну на електрику, чекайте й підняття ціни на газ. І до всього гретта буде не довольні ож якийсь ддядя отоплюється викопною енергією. А я всього навсього мирним і набагато дешевшим атомом. Такшо ліпше подумайте шо до чого а потім пишіть. І да нарахунок пального. Ви не правильно пишете. І із вашої логіки випливає що на ринку має бути врегульована ціна на електрику, а я вже куплю скільки захочу бо у мене "лексус з 3 літровим двіжком" тобто хата яку треба обігріти.

ДД
до до олігарха

з бензіном так і є. Заправляш по 53 у свій лексус, а кось за 35 у жигуля. У кого 3л двіжок жре більше, ги коли у кого літровий. Тому там є різниця. Так у сьому. Но електрика не є май файна, май економніша чи шо. А ко ся чим гріє, то люди самі собі рішать. У хащи мош дривами, а на 9- му емелеті дривами ся не зогрієш. Тому має боти різниця по факту. Економиш - ти у фаворі, ньит ( маєш гроші) , то плати кілько можеш і хочеш.

ДЕ
д е б і л и

К о н ч е н і

Q
Qwerty

єдиним дієвим способом стабілізації механізму ПСО залишається поступове приведення цін до ринкового рівня.!!! ВІДВЕРТА БРЕХНЯ Є ІНШІ МЕХАНІЗМИ ВРЕГУЛЮВАННЯ, НЕОДНОРАЗОВО ОПРОБОВАНІ НА ЗАХОДІ ТА ЧАСТКОВО В АЗІЇ, А ЦЕ ОБКРАДАННЯ ЗЛИДНІВ В МАСШТАБІ ДЕРЖАВИ.

Q
Qwerty

Це отака щіра любов до закарпаття? Чому для Київа найнижча ціна?

Д
Думка

Можливо ВСІМ перестати сплачувати за електроенергію ? І лише після конфіскації майна від олігархів до державної власності і після глибокого аналізу внутрішньої бухгалтерії, встановити СПРАВЕДЛИВІ ТАРИФИ . Інакше більшість почне "красти електрику" , збільшиться корупція , влаштовуватимуть акції непокори і самосуду над роздутим штатом клерків від ".....обленерго" . Дограються ці "представники засідання регулятора" , ой дограються ..... разом з "паханом" !

ДО
До олігарха

Не тупи. Бо так можна і до всього прив'язати: і до газу і до бензину. Яка разниця хто чим отоплює свій будинок. Ціна має бути не великою, ну такою як і зарплати і пенсії в Україні. Скинемося тим кому май треба. Сигінятам Ахметову суркісам і коломойші,.

7
768

Ги, так а шо? "какаяразница", "поприколу" ж, ахметову шо з свого кармана кешить, якщо є 73%- ві і їх " чудовий лідер"

Т
Тоняй

Митинг ще раз митинг а не тут писати бастовати

К
Купол

Так в нас війна чи що!?

У
Уйко

Оби субі матір угримали і вітця,котрі їх справили,п...ів вонячих

О
Олігарх

чому не зробити градацію - до 100кВт єдна ціна, з 100 до 250 - уже у два раз, од 250 до 500, у три раз, од 500 у 4-ри раз. Ціна має заохочувати заощаджувати! Неправильно, коли споживач до 100 кВт платить як і тот, ко гріє електриков триетажну хижу. Має боти градація!

З
Заєбали

Підааараси.

У
Ужгород

НКРЕКП путінські Гниди

Б
Бийло

Зглузду зїхали

І
Інна

Вартість зросте не майже вдвічі, як ви пишете, а рівно вдвічі: було 1.44 стане 2.88- проста арифметика. А ще буде другий етап підвищення.

Ю
Ю.П.

Всіх членів НКРЕКП до стінки або на фронт як внутрішніх шкідників під час війни. Всі продукти нараз взлетять у ціні, дурні ці гавдони зі своїм ціноутворенням.

Ф
Ф

Пропала грамота

В
В

Ціни ринкові, а заробітні плати, як не ринкові. В країні війна, а їм все мало.

Читайте також