Ваша дитина довго сидить за комп'ютером? Шляхи розв'язання проблеми

5
0

Зараз дуже складно уявити своє життя без комп'ютера, особливо поколінню, що підростає.

Комп'ютер здатний задовольнити потребу людини у спілкуванні та дозвіллі, а для деяких він є навчанням та роботою. Проте надмірне сидіння за комп'ютером призводить до негативних наслідків, про які всі знають: погіршення зору, постави, сну тощо.

І навіть ваша дитина не застрахована від усього цього, і якщо ви стали помічати, що вона проводить за комп'ютером надто багато часу, ми підкажемо вам, як діяти у цій ситуації.

Організуйте дитині дозвілля на свіжому повітрі

Дитина довго сидить за комп'ютером, тому що для неї це цікаво. Комп'ютер надає широкий спектр розваг: ігри, перегляд відео тощо. Ви можете створити для вашої дитини альтернативу. У цьому вам добре допоможуть дитячі велосипеди, які привчать дитину до активного відпочинку. Коштують вони недорого, особливо на сайті Veloplaneta, але при цьому їхня користь колосальна.

Визначте свою позицію, але не жорстко

Скажіть дитині, що ви не проти комп'ютера і не вважаєте його джерелом всіх бід у всесвіті. Але поясніть, що проводити за ним занадто багато часу — шкідливо. Намагайтеся пояснити усе простими словами.

Створіть послідовні правила

Позначте правила та час використання гаджета, аргументуючи їх рекомендаціями лікарів. Обговоріть з дитиною те, скільки часу вона може сидіти за комп'ютером і які «санкції» очікують на неї за порушення регламентованого часу.

Допоможіть дитині дотримуватися розкладу

Для цього встановіть таймери, щоб дитина знала, скільки часу у неї залишилося на комп'ютер, та домовтеся з нею про те, які сайти можна відвідувати. Також складіть графік на тиждень. При цьому враховуйте побажання дитини.

Будьте гарними батьками

Спілкуйтеся зі своєю дитиною, цікавтеся її справами, хваліть її за досягнення і не засуджуйте її інтереси, навіть якщо вони вам не зрозумілі. Робіть все, щоб ваша дитина хотіла більше часу проводити з вами, а не з комп'ютером.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також